Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 66

Wątek: co naprawdę Canoniarze myślą o puszkach Nikona?

Bywalec

Domyślnie co naprawdę Canoniarze myślą o puszkach Nikona?

Zastanawia mnie co tak naprawdę czujecie widząc najnowsze premiery Nikona (np D7000) i rozczarowania jakie serwuje Canon (np 60D)?
    Wielu z was przy Canonie trzyma system i zakupiona szklarnia, ale czy nie spoglądacie z błyskiem w oku na aparaty z literką N?

Początki nałogu Awatar korona-pl
    Miasto
    Kraków, PL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iAdam Zobacz posta
    rozczarowania jakie serwuje Canon (np 60D)
    Dlaczego "rozczarowanie"?
    pozdrawiam
    Jacek

nie karmię troli...

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Właśnie przeczytałem specyfikację D7000 i mi trochę ślinka pociekła - jako posiadaczowi 50D

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Jakoś nie czuje dyskomfortu trzymając mojego canona i patrząc na kogoś z nikonem.

Uzależniony Awatar PawelB
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Mam podobne odczucia jak gonzo44
    Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.

Moje gnioty
    Moje gnioty 2

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ja myślę że każdym aparatem daje się robić dobre zdjęcia - nawet 60D nie jest bez szans - jest tylko jeden drobny problem naciskający migawkę powinien wiedzieć co chce zrobić i umieć zrealizować swoje zamiary - najczęściej "fotograf" ma problemy już z tym co chce zrobić, więc pytanie jak to chce robic lub czym to będzie robił jest zupełnie bez znaczenia.
    A tak na poważniej (lub bardziej technicznie) to jak to mawiają u mnie na wsi "wszędzie dobrze gdzie nas nie ma" każdy system ma swoje plusy dodatnie i plusy ujemne - ogónie system jakiego używamy jest bez znaczenia dla konkretnego przypadku lub fotografa jeden może się okazać lepszy (ale dla innego przypadku lub fotografa ten drugi będzie lepszy).
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Początki nałogu Awatar OrzelPiotr
    Miasto
    St-ce

Domyślnie

Przecież te firmy ze sobą konkurują więc co jakiś czas - ktoś musi być lepszy.

Domyślnie

ale o jakich rozczarowaniach piszesz brak mikro regulacji (sorki mam nie używam) lub niby wada bo z tworzyw sztucznych, a niby co nasa produkuje promy tylko z metalu, tworzywa są bardziej wytrzymałe, lżejsze i powszechnie zastępują metale
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Początki nałogu Awatar SdoubleU
    Miasto
    Poznań, Poland

Domyślnie

Przed końcem roku kompletowałem ponownie zestaw, bez obciążeń systemowych ponieważ wcześniej z różnych względów sprzedałem całość, byłem nawet oglądać i testować Nikona D700. Niestety nie dla mnie ten system, zupełnie inna ergonomia (nie mówię że gorsza - inna) nie mogłem się przekonać. Najlepiej w łapce leżał 7D ale zależało mi na pełnej klatce no i zdecydowałem na 5D II. Tak że wracając do głównego tematu tego wątku - nie mam żadnych złych odczuć w związku z moim wyborem. Piątka spełnia z nawiązką moje oczekiwania i potrzeby, jestem zadowolony.
    SdoubleU
    ---------------------------
    Canon :-D

Bywalec Awatar rycerz
    Miasto
    W.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gonzo44 Zobacz posta
    Właśnie przeczytałem specyfikację D7000 i mi trochę ślinka pociekła - jako posiadaczowi 50D
    przeczytaj 2000 postów o wadach i pełnych narzekań na temat d7000 ;-) to ci przejdzie ;-)
    nx100

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów