Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 66

Wątek: co naprawdę Canoniarze myślą o puszkach Nikona?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iAdam Zobacz posta
    Zastanawia mnie co tak naprawdę czujecie widząc najnowsze premiery Nikona (np D7000)...
    Głębokie współczucie dla osób, którym przyjdzie zmagać się z niesprawnym AF, plamami na matrycy i fatalnym serwisem Nikona w Polsce
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Domyślnie

akustyk, nie samym sportem człowiek (i reporter) żyje.

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iAdam Zobacz posta
    Zastanawia mnie co tak naprawdę czujecie widząc najnowsze premiery Nikona (np D7000) i rozczarowania jakie serwuje Canon (np 60D)?
    Wielu z was przy Canonie trzyma system i zakupiona szklarnia, ale czy nie spoglądacie z błyskiem w oku na aparaty z literką N?
    Ale o co ci chodzi???
    Nie podobają ci się aparaty Canona? Sprzedaj i kup Nikona. Może ktoś ci zagroził że jak zmienisz system to cię pobije czy jak?
    Aparat jak aparat, każdym zrobisz świetne zdjęcie - jeżeli potrafisz. Jeżeli nie potrafisz to nawet gdybyś miał do dyspozycji wszystkie aparaty świata to i tak dobrego zdjęcia nie zrobisz.

Moim zdaniem - kolejny troll chcący wywołać kolejną dyskusję nad wyższością świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiej Nocy
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Początki nałogu Awatar quail
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kinimodgdynia Zobacz posta
    a ja tylko zastanawiam się czy canon stworzy kiedyś pełnoklatkowy korpus reporterski. bo tutaj nikon jednak jest parę lat do przodu.
    a ja się zastanawiam jak się czuli użytkownicy nikona, gdy ten przez lata twierdził, że pełna klatka w cyfrze nie ma sensu i naprodukował szklarni aps-c, a potem zrobił wszystkich swoich wyznawców w bambuko wypuszczając pełną klatkę...

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    reporterem nie jestem, wiec zainsteresowani pewnie wiecej powiedza. ale jak ogladam foty chocby sportowe, to jakos nie widze jakiejs przewagi tej pelnej klatki w tej dziedzinie. jesli juz, to pozytywnie wyrozniaja sie foty z 1D. to te, ktore maja normalne kolory...
    No i tu Akustyk uderzył w ważny punkt. Oglądane do tej pory przeze mnie zdjęcia (jpg) z Nikona, wskazywały na duże problemy z automatycznym balansem bieli. Dla mnie to by był element decydujący jeżeli musiałbym uczyć się ustawiać balans - do tej pory nie zrobiłem jpg-a Canonem inaczej niż na automatycznym balansie.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    -karty SD (przy zmianie z 400D nie będę wniebowzięty, ale dla nowego użytkownika są super. Są tańsze i dużo bardziej popularne)
    Czniać cenę i popularność, CF ma jedną potężną wadę - większość czytników wbudowanych w laptopy/netbooki ich nie obsługuje.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Tak sobie czytam i myślę do czego są takie wątki ?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Chyba tylko bebesky odkrył do czego ;-)

Narzekania IAdama na canona można znaleźć w wielu wątkach cropowych, przedewszystkim 60D. Widocznie to zamało, bo założył kolejny.

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    Moim zdaniem - kolejny troll chcący wywołać kolejną dyskusję nad wyższością świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiej Nocy
    A ja obstawiam, że Adam szuka grupy wsparcia
    Entuzjastyczny Neofita

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kinimodgdynia Zobacz posta
    akustyk, nie samym sportem człowiek (i reporter) żyje.
    no na pewno. ja chcialem tylko pokazac czemu Canon tkwi przy cropie 1.3 i czemu ten crop moze mu jeszcze na dlugo pozostac.

a jesli ktos woli FF-a - no to chwilowo ma do wyboru Nikona.
    www albo tez flickr

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów