Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: CANON 90-300DC?-pomoc dla początkującego

boze
    Guest

Domyślnie CANON 90-300DC?-pomoc dla początkującego

Witam serdecznie! To mój pierwszy post, dlatego proszę o wyrozumiałość
    Planuję, za około tydzień, kupić zoom do Canona 300D. Czytałem recenzję na www.cyberfoto.pl test Canona 90-300 DC fi5h, no i ten obiektyw wypadł OK!
    Jestem skłonny go kupić, bo jest również niedrogi. Tylko... No właśnie, dokładając ok. 300 zł można mieć Sigmę 70-300 DG APO Macro II. Ale czy warto?
    Zoom ma być przede wszystkim do zdjęć sportowych i dzieciaków.Najważniejsze kryterium dla mnie to szybkość i ostrość zdjęć.
    Bardzo proszę o jakieś informacje, doświadczenia z pracą w/w obiektywów!
    Pozdrawiam!:grin:

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Jeżeli ma być "szybki" to może Canona 100-300 f4.5-5.6 USM. Znacznie porządniejszy - również optycznie od 90-300, na plus wewnętrzne ogniskowanie. Od Sigmy powinien być szybszy (USM).
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

jesli szybki to jak najbardziej 100-300. jesli dobry optycznie to Sigma DG.

jesli cena 90-300 nie jest dla Ciebie absolutnie zaporowa, to nie zaprzatalbym sobie nim glowy. oba ww. sa wyraznie lepsze

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez boze
    Planuję kupić zoom do Canona 300D. Czytałem test Canona 90-300 DC ...dokładając ok. 300 zł można mieć Sigmę 70-300 DG APO Macro II. Ale czy warto?
    Zoom ma być przede wszystkim do zdjęć sportowych i dzieciaków. Najważniejsze kryterium dla mnie to szybkość i ostrość zdjęć.
    No cóż, ogolnie przyjęło się na tym forum, że w tej klasie telezoomów są dwie pozycje godne uwagi w zależności od indywidualnych preferencji. I tak: jeśli szybkość to Canon 100-300/4,5-5,6 USM, natomiast jeśli jakosć (ostrość) to Sigma APO 70-300 DG Macro.
    Musisz więc znaleźć jakiś kompromis :-)
    Poczytaj też:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=7219
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 14-12-2005 o 12:52
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

W tytule "pomoc dla poczatkujacego" - to dlaczego post w niewlasciwym podforum? .
    Przenosze.

boze
    Guest

Domyślnie

Dzięki za odpowiedzi! Rozumiem-kompromis! Jednak nadal nie wiem, tzn. wiem! Ale... Mam dzieciaki, wiadomo poruszają się szybciej lub jeszcze szybciej, jak to dzieciaki! Czy Sigma wystarczy ze swoją szybkością! Bo optycznie , rozumiem, jest OK! Nie chciałbym Canona 90-300 DC z jego większą szybkością a zdjęcia kicha!
    Pozdrawiam!:neutral:

Uprawnienia umieszczania postów