Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: 10-22-Jakość zdjęć?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Gdy popatrzysz na stopki naszych forumowiczów, to jakoś tego obiektywu nie widać za bardzo, prawda?
    Bo nie każdy potrzebuje taki ultra szeroki kąt.
    Dla mnie np. 17-40 jest stanowczo za wąski, a komuś innemu może wystarczyć.

Odnośnie samego szkła, jest to naprawdę dobre szkło, nie można się do niczego przyczepić, waga tego szkła naprawdę powala / "ten obiektyw jest trochę cięższy od powietrza" / i jego największa zaleta - "tym obiektywem możesz samemu sfotografować własne plecy" .

Jeśli szukasz ultra szerokiego kąta to tylko to szkło.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo
    waga tego szkła naprawdę powala / "ten obiektyw jest trochę cięższy od powietrza" /
    17-40/4L waży raptem 9 dkg (90 gramów) więcej :-)

Cytat Zamieszczone przez Nemeo
    i jego największa zaleta - "tym obiektywem możesz samemu sfotografować własne plecy" .
    Jeśli szukasz ultra szerokiego kąta to tylko to szkło.
    To samo mozna powiedzieć o 17-40 pracujacym na FullFrame, a ja właśnie chciałem zwrócić uwagę na przyszłość. Za cenę 10-22 masz 17-40, który spełni rolę spacerzooma do 350D/20D i UltraWide do FullFrame (dziś na kliszę, a w przyszłości cyfrowy).

Zresztą przerabialiśmy już ten temat, nawet z tym samym pytającym!
    http://canon-board.info/showthread.php?t=7078
    i nie było to tylko moje zdanie :-) http://canon-board.info/showpost.php...12&postcount=3
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 14-12-2005 o 11:05
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Bywalec
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

no to musze jeszcze poczytac

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

moim zdaniem nie ma co sie sugerowac co bedzie w dalekiej przeszlosci. zawsze moze sie zdazyc tak, ze canon zmieni bagnet i wogule nie bada pasowaly wszystkie obiektywy jakie teraz mamy (Ef-S czy tradycyjny bagnet Canona w L-kach) i co wtedy? Kiedys napewno cos takiego nastopi.

Ja np. wole body z Cropem i nie planuje full frame nawet jezeli bedzie tak tanie jak 350D. Dlatego nie obawial bym sie i kupowal obiektywy EF-S.

Bywalec

Domyślnie

Dzięki za odpowiedzi.Co do planów,to wolę nie wybiegać w tym momencie w przyszłość.Nie należę do osób,które myślą już o nowym modelu Canona podczas kupowania aparatu,czy szkła.Co będzie to będzie,a ja po prostu chcę coś bardzo szerokiego do mojego 350D-chcę "wykorzystać" to szkło i ten aparat jak się tylko da,a gdy opanuję to wszystko i zobaczę,że brakuje czegoś sprzętowo to wtedy zacznę się zastanawiać.Zamówiłem już 10-22,mam nadzieję,że będę zadowolony Pozdrawiam wszystkich.

PS.Mam nadzieję,że ten test jest miarodajny i szkło rzeczywiście jest warte swojej ceny:
    http://www.bobatkins.com/photography..._review_3.html Na dole porównanie między kitem a tym szkłem na brzegach obrazka.Różnica jest dość duża.
    Ostatnio edytowane przez jetchan ; 14-12-2005 o 13:08
    Canon 5d mark II, C 24-105 L | C 70-200 2,8 | C 100 2,8 | zapraszam na moją stronę: www.foto-bank.net

PawełAEŁ
    Guest

Domyślnie

Tez chciałem nabyc to szkło byłem juz w 99% przekonany, akurat pojawił sie na allegro 17-40 w bardzo dobrej cenie (2100) i zakupiłem eLke i powiem szczerze ze naprawde nie załuje!
    10-22 ma kumpel i teraz stwierdziłem ze az takim maniakiem szerokich planow nie jestem i 17-40 jest poprostu elastyczna a 17mm daje i tak juz ładny szeroki plan.

Bywalec

Domyślnie

No właśnie a ja jestem maniakiem szerokich planów i kupuję bo chcę obiektyw typowo do widoków
    Canon 5d mark II, C 24-105 L | C 70-200 2,8 | C 100 2,8 | zapraszam na moją stronę: www.foto-bank.net

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów