Witam
Jestem aktualnie użytkownikiem systemu sony. W tej chwili fotografuję a700, który to aparat generalnie zaspokaja moje potrzeby. Dlaczego zmiana? Nie jest to jeszcze pewne, czekam na ruch sony w segmencie, który mnie interesuje. Niestety wszystkie znaki wskazują, że kolejne aparaty z tego segmentu to będą slt.
Nie chcę wchodzić szczegóły, dlaczego nie slt. Przyjmijmy, że jest to kwestia gustu i już. Nie znam systemu canona, dzisiaj przeczytałem instrukcję 7D, i generalnie podoba mi się ten aparat. Mam natomiast pytanie o optykę. Mam w tej chwili obiektywy: minolta 24mm f 2,8; minolta 50 mm f 1,4, minolta 100 mm f 2,8 macro; minolta 135 mm f 2,8; minolta 70 - 210 f 4; sigma 400 mm f 5,6 apo macro.
Jeżeli zdecyduję się na zmianę to jaki zestaw obiektywów proponujecie. Wiem, że canon ma duży wybór, ale z pewnością są różne wersje, mniej lub bardziej udane, być może warto coś zastąpić firmami niezależnymi itd. Chodzi mi też o to żeby zachować zdrowy rozsądek w kwestii ceny, nie tracąc na jakości szkieł. Będę wdzięczny za sugestie i opinie.