Nie pisałem, bo spędziłem dwa dni w pracy poza domem i nie było czasu.
Co do Twojego pytania. Sony prawdopodobnie idzie w kierunku aparatów SLT, z elektronicznym wizjerem. To ciekawy kierunek, nie wątpię w ich sukces rynkowy, firma sie rozwija i zapewne będzie coraz poważniejszym graczem na rynku. Budują system od dołu, zaczynając od amatorów, teraz postawili na slt bo tu sa innowacyjni i nie mają jeszcze konkurencji. Wszystko to brzmi dobrze, ale ja po prostu nie potrzebuję takich aparatów, wręcz mnie drażnią takie rozwiązania, miałem w ręce slt i nie jest to aparat, który bym kupił. Konsekwencje są takie że nie wiedząc co będzie z systemem na 100 %,nie kupuję szkieł, nie inwestuje w nową lampę, co jeszcze chwilę temu miałem w planach. Rynek sprzętu zaawansowanego może być przez sony traktowany niezbyt poważnie, a ja nie chce sie obudzić w krainie slt. Z kolei canon ma swoich odbiorców profesjonalnych, dla których musi mieć odpowiednia ofertę, bardziej konserwatywną, ale dla mnie to dobrze. Zobaczymy, co w tym roku sony zaprezentuje, jeśli będzie to następca a700 w wersji slt, to ja nie widzę sensu pozostawania w tym systemie. Może będzie inaczej....oby.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Ja się nie śpieszę, ale chcę znać ofertę canona, opinie o sprzęcie, żeby w przypadku niekorzystnych dla mnie zmian w sony wiedzieć, co kupić.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Rozwija się i to jest ok, chodzi tylko o to czy nam ten kierunek zmian odpowiada.
Jeśli pojawi się a750 z porządnym wizjerem optycznym, będę sobie spokojnie i jeszcze przez jakis czas fotografował tym co mam a w przyszłości po prostu przesiądę się na nowy sprzęt.
A700 niczego nie brakuje, problem stanowi fakt że może nie mieć następcy![]()