Pokaż wyniki od 1 do 10 z 52

Wątek: Zmiana systemu z Sony na Canona

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oasisman Zobacz posta
    Właściwie to nie napisałeś czemu chcesz zmienić system. To co masz zaspokaja twoje potrzeby, ale nie podoba Ci się co zamierza wypuścić sony...nie kumam tego :-) Poza tym masz fajną szklarnię, ja bym na twoim miejscu dał sobie spokój. Ostatnio miałem okazję postrzelać A500 i minoltą 50 1,4....wg. wypluwał o wiele fajniejszy obrazek niż 50d i c 50 1,4.
    Nie pisałem, bo spędziłem dwa dni w pracy poza domem i nie było czasu.
    Co do Twojego pytania. Sony prawdopodobnie idzie w kierunku aparatów SLT, z elektronicznym wizjerem. To ciekawy kierunek, nie wątpię w ich sukces rynkowy, firma sie rozwija i zapewne będzie coraz poważniejszym graczem na rynku. Budują system od dołu, zaczynając od amatorów, teraz postawili na slt bo tu sa innowacyjni i nie mają jeszcze konkurencji. Wszystko to brzmi dobrze, ale ja po prostu nie potrzebuję takich aparatów, wręcz mnie drażnią takie rozwiązania, miałem w ręce slt i nie jest to aparat, który bym kupił. Konsekwencje są takie że nie wiedząc co będzie z systemem na 100 %,nie kupuję szkieł, nie inwestuje w nową lampę, co jeszcze chwilę temu miałem w planach. Rynek sprzętu zaawansowanego może być przez sony traktowany niezbyt poważnie, a ja nie chce sie obudzić w krainie slt. Z kolei canon ma swoich odbiorców profesjonalnych, dla których musi mieć odpowiednia ofertę, bardziej konserwatywną, ale dla mnie to dobrze. Zobaczymy, co w tym roku sony zaprezentuje, jeśli będzie to następca a700 w wersji slt, to ja nie widzę sensu pozostawania w tym systemie. Może będzie inaczej....oby.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ja bym sie generalnie nie spieszyl z ta zmiana. masz troche sprzetu, spelniajacego potrzeby, wiec poki to dziala to bym robil tym co jest. troche za duzo kasy, zeby tak po prostu wymienic
    Ja się nie śpieszę, ale chcę znać ofertę canona, opinie o sprzęcie, żeby w przypadku niekorzystnych dla mnie zmian w sony wiedzieć, co kupić.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez N00bek Zobacz posta
    Mam znajomego, który to siedzi w sony. Ma bodajże A300. Z tego co pamiętam kombinował dosyć sporo żeby się przesiąść...

Jednak jego udomowiony kolega Jarek sprowadził go na ziemię i tak to chłopak został Bo sony nadal się rozwija, nadal próbują może warto dać im szanse
    Rozwija się i to jest ok, chodzi tylko o to czy nam ten kierunek zmian odpowiada.
    Jeśli pojawi się a750 z porządnym wizjerem optycznym, będę sobie spokojnie i jeszcze przez jakis czas fotografował tym co mam a w przyszłości po prostu przesiądę się na nowy sprzęt.
    A700 niczego nie brakuje, problem stanowi fakt że może nie mieć następcy
    Ostatnio edytowane przez wiek1 ; 01-02-2011 o 20:36 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów