Pokaż wyniki od 1 do 10 z 83

Wątek: podstawowy zoom do 60D - wasze typy

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iAdam Zobacz posta
    .... a 15-85 nie wart swojej ceny.
    Ale w przedziale cenowym poniżej 2000 szału nie ma.
    Pozwolę sobie się z Twoją opinia nie zgodzić ...

Dlaczego uważasz, że C15-85 jest niewart swej ceny ?? Owszem, nie jest tani, ale parametry optyczne ma na wysokim poziomie, bardzo dobrą stabilizację i konstrukcyjnie też nieźle (jeszcze nie słyszałem, by komuś się rozpadł).

Osobiście będąc jego posiadaczem zrezygnowałem z C10-20 bo uznałem, ze te 15 mm od dołu jest w zupełności wystarczające ... Dołożyłem do niego 70-200/4 IS a po drodze 85/1.8 portetowe i jestem w zupełności usatysfakcjonowany.

Jednak sam napisałem wyżej, że dla kogoś na poczatek przy braku funduszy raczej wskazany jest kit C18-55 IS, bo jest tani, a pozwoli zebrać trochę doświadczeń.

Jest to moja prywatna opinia, można się z nią nie zgodzić

Pozdrawiam,

J.

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek-ie Zobacz posta
    Pozwolę sobie się z Twoją opinia nie zgodzić ...

Dlaczego uważasz, że C15-85 jest niewart swej ceny ?? Owszem, nie jest tani, ale parametry optyczne ma na wysokim poziomie, bardzo dobrą stabilizację i konstrukcyjnie też nieźle (jeszcze nie słyszałem, by komuś się rozpadł).
    Jest to moja prywatna opinia, można się z nią nie zgodzić

Pozdrawiam,

J.
    Dziękuję za opinię cenną bo bazująca na doświadczeniu. Ja, jako "pół-dyletant", (wybacz) powiem tak: Jeśli osobiście miałbym wyłożyć 2300 za zmiennoświetlny obiektyw bez szału to wolałbym dozbierać i kupić chociażby Lkę 24-105.
    Czy okiem laika dostrzeżesz różnicę zdjęć z 15-85 a 18-135? Pozdrawiam
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    18-135 ma nierotujące mocowanie filtrowe.
    To mnie zaskodzyłeś. Dzięki za info.
    Aby było śmieszniej dzwoniłem 2 dni na infolinię Canona, gdzie poinformowano mnie że obiektyw ten rotuje przy ostrzeniu.
    Pozostawiam bez komentarza poziom wiedzy pracowników infolinii
    Ostatnio edytowane przez iAdam ; 01-02-2011 o 14:12 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów