Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Jak wygląda Karta Gwarancyjna - obiektywy Canon EF

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie Jak wygląda Karta Gwarancyjna - obiektywy Canon EF

Witam!

Kupiłem obiektyw Canon EF 28 1.8 - zawsze kupowałem używane, lub producenta innego niż Canon - teraz kupiłem nowego - dostałem pudełko paragon oraz dwie broszurki - jedna jest prawie zielona, druga siwo biała - na siwo - białej napisane jest EWS.

Pamiętam, że zawsze (do 350d) dodawany był kartonik biało-czerwony z numerami seryjnymi już napisanymi przez fabrykę, a jak jest teraz? Co dostaje się przy zakupie obiektywu? Tylko te dwie broszurki? - która jedna jest kartą gwarancyjną?
    GG: 559899

Bywalec Awatar zbirr

Domyślnie

karta gwarancyjna to biało czarna kartka z pieczątką sprzedawcy, datą, nazwą przedmiotu i numerem seryjnym. kolumna w pionie z tymi danymi. jeśli nie masz podbitej to dzwoń do sprzedawcy niech dośle wypełnioną bo w razie awarii ewentualnej gwarancji serwis nie uzna. podstawą jest wypełniona karta + faktura bądź paragon.
    pozdr.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

W tym poście jest fotka karty gwarancyjnej, zapewne takiej jak Twojej
    http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=427

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Dokladnie tak - obowiązującą kartą gwarancyjną w polsce jest czrno biała książeczka z datą zakupu i pieczątką Sprzedawcy oraz danymi Kupującego
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Bywalec Awatar Pinek
    Miasto
    MG aka Stąporków (świętokrzyskie)

Domyślnie

No ja np. kupując obiektyw w sklepie komputronik dostałem gwarancję bezpośrednio na fakturze VAT

Początki nałogu Awatar OrzelPiotr
    Miasto
    St-ce

Domyślnie

Sama Faktura VAT może nie wystarczyć - potrzebna jest karata gwarancyjna + dowód zakupu (paragon, faktura). Nigdzie nie jest napisane, że faktura pełni rolę karty gwarancyjnej.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez OrzelPiotr Zobacz posta
    Sama Faktura VAT może nie wystarczyć - potrzebna jest karata gwarancyjna + dowód zakupu (paragon, faktura). Nigdzie nie jest napisane, że faktura pełni rolę karty gwarancyjnej.
    Na żytniej na pewno nie wystarczy http://www.e-csi.pl/pl/naprawy_gwarancyjne.html

Bywalec Awatar Pinek
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez OrzelPiotr Zobacz posta
    to znaczy że zostałem oszukany? albo ktos tego nie dopatrzył? całe szczęście z obiektywem sie nic nie dzieje z reszta i tak "gwarancja" niedługo wygasa

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pinek Zobacz posta
    to znaczy że zostałem oszukany? albo ktos tego nie dopatrzył? całe szczęście z obiektywem sie nic nie dzieje z reszta i tak "gwarancja" niedługo wygasa
    Jrzecież gwarancja jest w każdym pudełku z urządzeniem made by Canon.
    Sprzedawca tylko musi ją wyjąć i podbić pieczęcią firmową z datą zakupu
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Bywalec Awatar Pinek
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Jrzecież gwarancja jest w każdym pudełku z urządzeniem made by Canon.
    Sprzedawca tylko musi ją wyjąć i podbić pieczęcią firmową z datą zakupu
    u mnie nie było ale dobra koniec tematu bo tak jak pisałem "gwarancja" sie już kończy ale obiektyw śmiga i nic się z nim nie dzieje, na przyszłośc będę bardziej uważał

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów