Chyba z tą uwagą że kiedyś FF kupie to przesadziłem... jak się tak zastanowię to na razie wogle nie mam takich planów. Może to celowanie w szkla EF jest spowodowane tym że mam tylko jedno na EF-S (nawet jak będę może kiedyś kupował słynna 85mm f/1.8 to też pasuje na FF). Zresztą na pewno nie sprzedam 7d (crop sie przyda) bo zawsze go będę miał z tele do przyrody.
no właśnie mnie zastanawia szybkość w obu obiektywach. Czy profesjonalna L'ka jest tak samo szybka jak nowoczesna konstrukcja plastikowa? Gdyby ta 17-85 była tańsza to pewnie bym się nie zastanawiał długo... ale cena podchodzi pod L'ke...
Co do stabilizacji to trudno mi się do tego odnieść bo nigdy nie używałem czegoś takiego ;-)
no mam 20mm i 50mm (i kiedyś może kupie 85mm) ze światłem 1.8 wiec dlatego rozważam coś uniwersalnego z mniejszym światłem (zresztą cena też ma znaczenie). Do szkieł innych firm się zraziłem i nie będę ich kupował - dlatego też napisałem na początku że mnie nie interesują sigmy itp. (jest dużo tematów w archiwum gdzie na początku dyskusji o tego typu obiektywach przeskakuje się na inne firmy typu tamron czy sigma).
sam dokładnie nie wiem czy mi pasuje. Od roku mam zazwyczaj przykręcone tele (stałke) i czasami wymieniałem na 50mm dla rodzinnych fotek. Zwykła kitowa 50tka jest fajna ale nie do fotografowania biegających dzieci i fotografowania grupy ludzi w małym pomieszczeniu (za wąsko).
Teraz szukam czegoś co mógłbym mieć cały czas wkręcone w body ...