Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Potrzebna porada: plecak i statyw

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Generalnie plecaki od w/w producentów: Lowepro, Tamrac, Naneu są zbliżone do siebie wysoką jakością wykonania a poszczególne modele mają różne detale (np. sposób mocowania statywu lub zamknięcia dolnej komory, imitacja kompasu, sposób rozłożenia bocznych kieszeni, sposób mocowania - ułożenia szelek na ciele) które mogą komuś przypaść do gustu lub nie. Osobiście polecam ten z podlinkowany z Allegro (mam wcześniejszy model Rower Plus AW) - miałem także wcześniej Naneu Pro Alpha. Dlaczego go zmieniłem można tutaj przeczytać http://canon-board.info/showthread.php?t=42&page=261 w moim poście 2608 - po prostu nie przypadł mi do gustu.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Coś już napisał Awatar dobert
    Miasto
    NL

Domyślnie

Ja jestem bardzo zadowolony ze swojego Lowepro Mini Trekker AW. Pół świata z nim zjeździłem, nie raz pakowałem się na dwa dni plus woda i dawałem radę

Może tele nie mam ale zawsze noszę w nim jakiś databank i ładowarki a i tak do głównej komory mieściła się puszka lub dwie redbula czy innego hajnekena. Na upartego i iPad wejdzie.

Dopiero zaczyna Awatar dariusz_32

Domyślnie

OK. Wszystkim dziękuję za porady .

Pozdrawiam
    Dariusz_32
    50D+Sigma 10-20+Tamron 17-50+Canon 50 1.8 II+Sigma 50 1.4+Canon 85+430 EXII

Coś już napisał Awatar Hubolsky
    Miasto
    Ełk

Domyślnie

Tamrac Evolution 8 spełni twoje oczekiwania - mieszczę w nim wszystko ze stopki, jeszcze lapek by wszedł. A u góry jest jeszcze sporo miejsca na kanapki ;-)
    EOS 5DII// X100 // C 70-200 IS II // C 135/2 // S 50/1.4 // C 24/1.4 // 580EX II // 430EX II// SLIK 500DX// CDN...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Co do statywu, to monopody mnie nie przekonują, a co do tripoda to polecam Velbon.. ja mam model DF-60, co prawda używam rzadko ale jestem bardzo zadowolony. Stabilny, trwały, tani (ok 150-160 na popularnym serwisie aukcyjnym), ale ma jedną wadę-jest ciężki, co w Twoim przypadku może być bardzo poważną wadą.

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Zasada jest taka im większy cięższy statyw tym większy musi być plecak. Wiadomo dobry stabilny statyw to i ciężki, ale też do noszenia większy ciężki jest gorszy. Karbony to inna półka cenowa.

Mam 055prob jak wiadomo nie jest mały i lekki, założony na rovera PLUS AW jak dla mnie jest akceptowalnie (na granicy moich wymogów). Ale rover PLUS to już prawdziwy kontener pas biodrowy chyba z 10cm wysokości, szelki po ok 8cm szerokości, pseudo stelaż. Dalej odsyłam do wątku z plecakami.

Na koniec dodam że nie wyobrażam sobie nosić 055 przy mniejszym plecaku. Rover i to jest deko za mały no ale to już sztuka kompromisu. Adventure, alphy, plecaki z mocowaniem statywowym z boku, radzę z miejsca odrzucić.
    Zostają centralnie pionowo niezbyt wygodne (po małych usztywnieniu ok), poziomo pod plecakiem przy przechodzeniu przez ramy, między drzwiami bywa uciążliwe.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów