Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Potrzebna porada: plecak i statyw

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar GoomeX
    Miasto
    Poland - Poznań

Domyślnie

Ja sam statywu używam bardzo rzadko, dlatego ostatnią tanioszkę sprzedałem, a obecnie przymierzę się zwyczajnie do czegoś co utrzyma mój sprzęt - bez względu na kolor, markę i inne pierdoły. Jeśli nie korzystasz ze statywu nagminnie i nie utożsamiasz się z tym gadżetem, proponuję przeszukać alle...drogo, i znaleźć taki statyw, który będzie miał - dla Twojego sprzętu - wystarczający udźwig, a czy się będzie nazywał bilora, manfrotto, czy kupexol dla mnie nie miałby to znaczenia. Inni dopiszą, że wywrotność i stabilność ma duże znaczenie, bo ma, bo tak na serio to wszystko ma ogromne znaczenie, ale napisałeś tak niewiele nt. plecaka, wypadu, ceny jaką chcesz przeznaczyć i warunków, że idąc po najmniejszej linii oporu, piszę co ja bym zrobił.

Co do plecaka, budżetowo - jakaś delta T90 /chyba/ lub sx2 - ten się nawet później może przydać. I pod ten drugi jeszcze statyw podepniesz bo ma mocowanie. Lub coś droższego, tak jak kolega wyżej podał linka: lowepro, tamrac...

Dopiero zaczyna Awatar dariusz_32

Domyślnie

Dzięki za link do plecaka, wydaje się najlepszy z tych, które dotąd widziałem. Co do budżetu, to rzecz jasna chciałbym wydać jak najmniej, ale czy to będzie 800 PLN (mniej chyba się nie da), czy 1000 PLN, to nie ma większej różnicy. Natomiast nie chciałbym, nie znając się na tym, wydać pieniędzy bez sensu. Stąd moja prośba o poradę, które modele są sensowne do moich celów (w miarę lekkie, stabilne, proste w obsłudze, może monopod się nada?).
    Pozdrawiam
    Dariusz_32
    50D+Sigma 10-20+Tamron 17-50+Canon 50 1.8 II+Sigma 50 1.4+Canon 85+430 EXII

Początki nałogu
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

wypowiem sie na temat plecaków, bo jestem fanem
    Dla twoich potrzeb optymalny wydaje się być Tamrac Adventure 9 lub 10 - musisz się przymierzyć. jedyny problem to brak pro-mocowania do statywu. Można kombinować z paskami przypinanymi POD plecakiem.
    Jeżeli chodzi o opcję LowePro to zdecydowanie polecam ProTrekker 300 lub 400 - jest nieco większy, ale system nośny ma nie do pobicia - łaziłem całe dni po górach z prowiantem i kupą sprzętu (całość ok.15 kg) i plecy nie odczuły nic. Wygodny jak cholera. Statyw się świetnie trzyma z tyłu. Po prostu dla mnie #1.
    -C

EOS R5+kilka szkiełek Canona

Uprawnienia umieszczania postów