Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Photoshop strasznie wolny (nowy komp, Win 7)

Początki nałogu Awatar Propi
    Miasto
    Chodzież / Poznań

Domyślnie Photoshop strasznie wolny (nowy komp, Win 7)

Moja konfiguracja:

4GB RAM, DDR3 1600
    GeForce GTS450
    AMD Phenom X4 965 3,4Ghz
    Windows 7 Ultimate
    Photoshop CS5

Po zmianie kompa i przesiadce z WinXP na Win7, Photoshop po prostu kurna muli. Coś jest nie tak? Czy na tej konfiguracji nie powinien pływać? Mam wrażenie, że cofnąłem się ze cztery lata w rozwoju, do czasów odpalania Cs4 na 333Mhz Ktos ma podobne problemy? Jak temu zaradzić i przyspieszyć gnoja?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Propi Zobacz posta
    Moja konfiguracja:

4GB RAM, DDR3 1600
    GeForce GTS450
    AMD Phenom X4 965 3,4Ghz
    Windows 7 Ultimate
    Photoshop CS5

Po zmianie kompa i przesiadce z WinXP na Win7, Photoshop po prostu kurna muli. Coś jest nie tak? Czy na tej konfiguracji nie powinien pływać? Mam wrażenie, że cofnąłem się ze cztery lata w rozwoju, do czasów odpalania Cs4 na 333Mhz Ktos ma podobne problemy? Jak temu zaradzić i przyspieszyć gnoja?
    Ale powoli obrabia czy powoli wczytuje? Jak muli to dioda HDD świeci? Opisz dokładniejsze objawy przy jakich czynnościach muli najbardziej.

Początki nałogu Awatar Propi
    Miasto
    Chodzież / Poznań

Domyślnie

Następuje ogólne spowolnienie jego pracy, jednak bez mulenia dysku. Dysk wymieniłem wraz z resztą komputera, partycja systemowa ma 250GB z czego 70% wolne.
    PS wczytuje się powoli, RAWy wczytują się powoli (nawet "Reading Camera RAW format" pokazuje sie na kilkanascie sekund), filtry i akcje odpalają powoli i ogólnie nie ogarniam tematu. Wyłączyłem akcelerację 3D, ale efekt mizerny, o ile w ogóle zauważalny.

Domyślnie

Wyłącz obsługę rysowania OpenGL, zmień dysk magazynujący photoshopa na inny niż C ( wszystko to robisz w preferencjach > wydajność )
    Zwiększ pamięć dostępną dla programu na około 80 %, zmiejsz bufor i poziom historii.
    Aktualizacja sterowników grafiki może też rozwiązać problem, jak i aktualizacja programu.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Się spóźniłem z odpowiedzią.
    Ostatnio edytowane przez lukeandro ; 29-01-2011 o 10:50 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

To jest właśnie cudowna platforma AMD :/
    Wiem że to win7 ale spróbuj zainstalować stery do płyty głównej (chipset, magistrala) i do grafiki (masz zintergowaną czy osobną?). Jak nie pomoże to spróbuj przeinstalować PS. Czasem ni z tego ni z owego takie operacje pomagają.
    AAA dobra... Grafa osobna ;D już widzę...
    I jeszcze jedno... zeby to dobrze hulało to win7 musi być x64 i PS też 64 bitowy...
    Ostatnio edytowane przez komarsnk ; 29-01-2011 o 11:08 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar piotrek72t
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Przy tej konfiguracji, powinno śmigac , bez zadnych zabiegów, jedyna żecz jaka przychodzi do głowy to aktualizacja sterowników
    Piotr Talarczyk
    1ds III 1d

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez burdagraph Zobacz posta
    Zazwyczaj sprawę załatwia kupienie dysku ssd na swap. Małe dyski nie są takie drogie. Możesz też wydzielić osobną partycję z tego co masz.
    Żartujesz, prawda... no powiedz że żartujesz

U mnie, na słabszej konfiguracji i zwykłym dysku 2,5" 7.200RPM, CS5 śmiga aż miło,
    więc... mam nadzieję, że naprawdę żartujesz

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Bywalec Awatar wlodal
    Miasto
    Polska Skierniewice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    Żartujesz, prawda... no powiedz że żartujesz

U mnie, na słabszej konfiguracji i zwykłym dysku 2,5" 7.200RPM, CS5 śmiga aż miło,
    więc... mam nadzieję, że naprawdę żartujesz

Pozdrówka!
    Tak samo jestem zdziwiony jak Ty ?!.
    Mam Laptopa Asus . F3Sg , 3 gb RAM , 320 Gb HDD 5400 , karta graf. 256 . System win Vista 32 bity .

Tyle ( nie wiem jak u Ciebie ) , że legalny PS CS4 . Nie ma o czym gadać - szybki . Miałem Triala cs5 - wydawało mi się , że lepszy i szybszy .
    Sprawdź kompa systemem antyvir - ale dobrym . Ewentualnie , zrób format i wgraj na nowo pełny sysytem .
    Mało umiejętności - dużo zacięcia .

Domyślnie

Procesor Dual Core 3 GH, 6 GB RAM, 6 zwykłych twardych dysków, Win 7 Home 64 Bit, grafika GF 8800, czyli jak widać komputer już leciwy trochę, a CS 5 śmiga bez problemów. Dodatkowo jeszcze leci muzyczka z kompa, i otwarte mam 2-3 okienka Mozilli.

Uprawnienia umieszczania postów