Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: PhotoShop CS5 zachowuje się jak GIMP :)

Dopiero zaczyna

Domyślnie PhotoShop CS5 zachowuje się jak GIMP :)

Witam! Dzisiaj pierwszy raz zainstalowałem PhotoShopa CS5. Do tej pory korzystałem z CS2 i jest to przeskok ogromny, ale... nie o tym wątek.

Po uruchomieniu szopa i otwarciu np. 10 dokumentów na dolnym pasku zadań widnieje 11 pozycji (1 dla programu + 10 dla otwartych dokumentów). W CS2 miałem tak, że nie ważne ile dokumentów bym otworzył na pasku zadań pokazywała się tylko jedna instancja - programu (zresztą jak w 99,9% przypadków na WIN). W tej chwili szop zachowuje się jak GIMP.

W preferencjach (interfeace) mam odznaczone "OpenDocuments as Tabs" i "Enable Floating Document". Nie wiem jak jest w wersji PL gdyż takowej nie używam.

Czy mogliby się wypowiedzieć posiadacze CS5. Też tak macie? Jak to wyłączyć? Jak wrócić do normalności? Mam do obróbki mnóstwo fot, a otwarcie 30 pozycji robi mi na pasku zadań istną masakrę. Otwieranie dokumentów w zakładkach też mi nie leży.

Proszę o pomoc...

WIN764

Bywalec Awatar Majchalak
    Miasto
    Chorzów

Domyślnie

zaznacz "Open documents as Tabs"

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Majchalak Zobacz posta
    zaznacz "Open documents as Tabs"
    OK, to wiem. Tylko, że ja nie chcę otwierać dokumentów w kartach, gdyż takie rozwiązanie nie pozwala na swobodną pracę z kilkunastoma otwartymi dokumentami. Widzę, że nie tylko ja mam z tym problem. Problem dotyczy wyłącznie WIN 7.

http://forums.adobe.com/thread/776460

Domyślnie

Click prawym na pasek zadań --> właściwości -->Lista: "przyciski paska zadań" --> i tam wybrać NIGDY NIE SCALAJ.

Powinno pomóc...

Domyślnie

U mnie nie ma takiego czegoś ( system Vista ). Otworzyć mogę ile chcę dokumentów i na pasku mam zawsze tylko Photoshop.
    Pobawiłem się opcjami i też nie było różnicy. Każdą możliwą konfiguracje z oknami próbowałem i nie było różnicy.
    Zaktualizuj sobie wszystko, pewnie poprawki są.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukeandro Zobacz posta
    U mnie nie ma takiego czegoś ( system Vista ). Otworzyć mogę ile chcę dokumentów i na pasku mam zawsze tylko Photoshop.
    Pobawiłem się opcjami i też nie było różnicy. Każdą możliwą konfiguracje z oknami próbowałem i nie było różnicy.
    Zaktualizuj sobie wszystko, pewnie poprawki są.
    Problem występuje na WIN7. Na Viście wszystko działa OK.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez komarsnk Zobacz posta
    Click prawym na pasek zadań --> właściwości -->Lista: "przyciski paska zadań" --> i tam wybrać NIGDY NIE SCALAJ.
    Powinno pomóc...
    Właśnie tak mam ustawione.
    Ostatnio edytowane przez feeloopek ; 29-01-2011 o 01:26 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Mam podobne odczucia z używania win7 64 + cs5
    ..."To se ne da" ja mam problemy poczynając od bridga i zarządzania kolorem(nie mogę otworzyć opcji "ustawienia kolorów creative suite" ) , poprzez problemy z pluginami i ich instalacją (np Nik color instaluje się tylko na na wersji 32bit) kończąc na innych mniej lub bardziej upier*liwych problemach.

Domyślnie

A takie nieetyczne pytanie, wy macie te "darmowe wersje" photoshopa czy na legalu śmigacie ?
    Piraty są nie dopracowane do każdego systemu i cuda pewnie się z nimi dzieją.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A takie nieetyczne pytanie, wy macie te "darmowe wersje" photoshopa czy na legalu śmigacie ?
    Legal.

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Gdybym miał pirata to bym się nie odzywał , a już na pewno narzekał

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów