Cytat Zamieszczone przez majson Zobacz posta
Jak dla mnie jeśli posiada się ff i chcesz wykonywać zdjęcia głównie stałkami(nie dziwię się gdyż sam zostałem nimi oczarowany) to lepiej wybrać zestaw nr 2.Z drugiej jednak strony uważam że uniwersalną spacerówką stałką jest 50mm.Przy nie wystarczającym budżecie proponuje wziąć zestaw nr 2 i dokupić na początek 50 1.8.Owszem jest to istna grzechotka ale przekonasz się czy pasuje tobie dana ogniskowa a i przy okazji zlikwidujesz sporą dziurę między posiadanymi już obiektywami.Z autopsji wiem że jednak trójca to trójca
e tam 50mm na FF jest nijakie! Uniwersalna spacerówka na FF to 35mm
No ale do tego zestawu (28 + 85) 50/1.8 kupić można...

Cytat Zamieszczone przez dreamstorm Zobacz posta
Haha, thx Goomis Tekst rzucony spontanicznie. Nie pasuje do stopki bo za mało w nim jest literek "L"

Problem jest z noszeniem tego złomu ze sobą przez cały dzień :/ 200L to chyba ma f2.8 ..chyba, że czegoś nie wiem To już by było za dużo szkiełek 85 , 135 i 200 , dlatego też chyba trzeba by 135tkę jednak zamienić armatą 70-200 f2.8 , ale to już temat na inny wątek.

28 + 50 + 85 to bardzo fajny zestaw. Nie jestem do końca pewny czy dobrze zrobiłem wymieniając 28 na 24L (tzn czy warto było dopłacać tyle kasy). Zobaczymy już niedługo jak zacznie się sezon.
Sam jesteś złom :-D
Ja uważam, że 2puszki FF + 24L, 35L, 85L i 200/2.0L to fajny zestawik i najbardziej "optymalny" ;-) 2 puszki po 2szkła na każdą ;-)