Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: canon 70-200L 4.0 USM vs reszta świata

Bywalec Awatar korben
    Miasto
    świdnik

Domyślnie canon 70-200L 4.0 USM vs reszta świata

Witam wszystkich, może tytuł dwuznaczny ale to was kanonierzy pytać mogę tylko o wskazówkii rady
    Tak po skrócie zbliża się wiosna i pewnie niedługo rowerowe wędrówki w plenerek
    byłe, pewien cały zeszły rok że chcę nasze białe kruki tj. 70-200 4.0 usm,ale zaczęły się wątpliwości i znalazłem dwa szkiełka co wy na to aby którymś z nich zastąpić canona
    1.Tokina AT-X 535 PRO DX Canon (AF 50-135mm f/2.8)
    2.Sigma 50-150mm II f/2.8 EX DC HSM Canon

Może jakieś sugestie,od razu mówię że nic poniżej 50mm
    pozdro dla wszystkich
    50D+szkło

Uzależniony

Domyślnie

przeciez to prowokacja!

Coś już napisał

Domyślnie

Postawione pytanie bardzo mi się podoba, mam nadzieję że moderator nie zamknie tego wątku, bo jeszcze nikt tu nie porównywał 70-200 do wymienionych obiektywów. Kilka osób tu na forum ma te obiektywy, widziałem w stopkach, może coś powiedzą?
    40D i najtańszy zestaw szkieł: 18-55, 55-250, 50/1.8, 430exII

Początki nałogu Awatar SdoubleU
    Miasto
    Poznań, Poland

Domyślnie

Trol???
    SdoubleU
    ---------------------------
    Canon :-D

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Dopiero zaczyna
    Miasto
    3city

Domyślnie

Witam,
    Nie dalej jak wczoraj, sam przeszukiwałem forum w celu znalezienia porównania w.w. szkieł. Dwa wątki podane wyżej przeczytałem i jeszcze kilka o Sigmie 50-150, ale w wersji pierwszej. Natomiast nie znalazłem nic ciekawego o Sigmie 50-150 w wersji II. Moim skromnym zdaniem takie porównanie, jak najbardziej powinno się znaleźć na forum, bo tak samo jak autor wątku, ja również biorę pod uwagę w.w. obiektywy i czekam na opinie. Pozdro

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czapix Zobacz posta
    i czekam na opinie.
    To może zamiast czekać zrób coś konstruktywnego i kup ten obiektyw a później napisz opinię aby inni mogli z niej skorzystać? W Trójmieście bodajże jest dystrybutor Sigmy, może wybierz się tam, wypożycz obiektyw, porób zdjęcia i temat się rozjaśni.

Bywalec Awatar korben
    Miasto
    świdnik

Domyślnie

Nie wiem za wiele na temat sigmy czy tokiny, bo dopiero o nich sporo czytam, bo jakość L jest bezdyskusyjna, a ale załozyłem wątek nie w celu jakiś sztucznej dyskusji, bo uważam że jest może wiele osób które jakieś swoje tele planują, a te trzy szkiełka nie wiele cenowo się różnią od siebie
    Więc konstruktywne w kulturze pracy porównanie chciałbyć mieć co pozwoliło by przechylić szale.Bo same opinie i parametry swoją drogą
    pozdro dla wszystkich i dzięki za jakiekolwiek sugestie
    50D+szkło

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

2.Sigma 50-150mm II f/2.8 EX DC HSM Canon
    Miałem to szkło (jeszcze widnieje w stopce ) w wersji pierwszej. Tak naprawdę jako alternatywa 70-200/4 dla mnie super. Zakres był także odpowiedni. Lekkie wygodne i szybkie jak dla mnie. Ostre od 2.8 czego się nie spodziewałem od momentu testowania bigmy 70-200/2.8. Dystorsja na średnim poziomie, ale dało się z tym żyć. Ważne, że było ostre

W wersji drugiej jest podobno korekta silnika oraz polepszone światełko. Już w wersji pierwszej na pełnej dziurze kolory nie były mdłe tylko ładne i plastyka jak trzeba
    W sumie mogę polecać go każdemu, nawet w wersji pierwszej. Dla mnie schody zaczęły się gdy kupiłem 24-105 i wtedy bigma wylądowała w torbie... Potem poszła na sprzedaż, bo doszedłem do wniosku, że zbieram szkiełka pod FF.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Co do Tokiny, to słyszałem niegdyś opinię, że miała być tańszą alternatywą 50-135 Pentaxa. Potem Tokina doszła do wniosku, że wypuści na dodatkowe mocowania. Przez kilka dni miałem okazję korzystać z Tokiny oraz Pentaxowej * gwiazdki. Podpięte obie do K7 dawały niezły obrazek, niestety podpięte do mojego ista:
    1. przeważały go - chociaż miały być stosunkowo lekkie
    2. Tokina wydawała z siebie dziwne dźwięki i dosyć ostro kręciła z lewej do prawej
    Ostatnio edytowane przez N00bek ; 28-01-2011 o 13:14 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

zapoluj na 70-200/2.8 sigmy jak juz
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów