Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: canon 70-200L 4.0 USM vs reszta świata

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez STR8 Zobacz posta
    2. Canon 70-200/4 - przyzwoite szkło, na plus: solidna obudowa,
    rozważ solidną obudowę, jak rozumiem jadąc na rowerze wszystko masz w plecaku, śmigając po lesie czasem się zdarza że nim stukniesz tu i ówdzie, przy lekkim obijaniu ta L pewnie da radę, myślę, że podobnie 50D.
    Bo jak się wysypiesz porządnie, ale niefortunnie to nic nie pomoże, a to może się zdarzyć każdemu
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ja w praktyce jeździłem z Olympusem e-410 i kitowym szkłem, plecak zwykły, czasem jakaś bluza w środku. Do tej pory działa ok.
    Ostatnio edytowane przez krisnrj ; 28-01-2011 o 17:51 Powód: Automerged Doublepost
    Z T-shirt'ów to noszę XL, ale ze szkieł to i L wejdzie

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Z tego wszystkiego wedlug mnie najlepsza opcją będzie 70-200 f4 pod względem wykonania,af i kolorów jakie przenosi na matryce, ale jak dla mnie w tym szkle najważniejsze sa rozmiary i waga,jak dużo podróżujemy to napewno nie bedziemy narzekać na wage i rozmiary bo nikt mi nie wmówi że szkło klasy 70-200 2.8 jest kompaktowe lekkie i przyjemnie w czasie wypadu w góry czy dłuższej wędrówce a światlo f4? i co z tego jak jest ciemno to i 2.8 czesto nic nie daje i wtedy najchętniej sięga się po 50 1.4 albo 85 1.8
    EOS + L i kupa gratów ...

Początki nałogu Awatar Da__FreaK
    Miasto
    Szczecin / Cisiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez korben Zobacz posta
    Witam wszystkich, może tytuł dwuznaczny ale to was kanonierzy pytać mogę tylko o wskazówkii rady
    Tak po skrócie zbliża się wiosna i pewnie niedługo rowerowe wędrówki w plenerek
    byłe, pewien cały zeszły rok że chcę nasze białe kruki tj. 70-200 4.0 usm,ale zaczęły się wątpliwości i znalazłem dwa szkiełka co wy na to aby którymś z nich zastąpić canona
    1.Tokina AT-X 535 PRO DX Canon (AF 50-135mm f/2.8)
    2.Sigma 50-150mm II f/2.8 EX DC HSM Canon

Może jakieś sugestie,od razu mówię że nic poniżej 50mm
    pozdro dla wszystkich

Na rower to biore jakas malpke Jak sie wyrzne i rozwale to plakac nie bede :razz:
    Da rade nawet robic panoramy, czy inne pstryki Bo, albo rower, albo fotografowanie, bo nie wyobrazam sobie zapierdzielac rowerm 40km/h w dol z 70-200 na plecach ...

Dopiero zaczyna Awatar STR8
    Miasto
    Zakopane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Da__FreaK Zobacz posta
    Na rower to biore jakas malpke Jak sie wyrzne i rozwale to plakac nie bede :razz:
    Da rade nawet robic panoramy, czy inne pstryki Bo, albo rower, albo fotografowanie, bo nie wyobrazam sobie zapierdzielac rowerm 40km/h w dol z 70-200 na plecach ...
    Cytat Zamieszczone przez at_m Zobacz posta
    też prawda :-) aczkolwiek może są tacy, którzy pod pojęciem "na rower" rozumieją, że sprzęt wożą rowerem dla lansu :-)

Wytłumaczcie mi, dlaczego jazda na rowerze ma wykluczać wzięcie ze sobą lustrzanki nawet z c70-200? jakoś dla mnie to niezrozumiałe. Argument z prędkością do mnie nie trafia. . .aha i co chodzi z tym lansem?

Początki nałogu Awatar fleder
    Miasto
    mazowsze

Domyślnie

Ja też opowiadałbym się za L-ką, miałem kiedyś, sprzedałem, szukałem alternatywy i... wróciłem do L-ki Takie światło wystarcza mi przy optymalnych warunkach, trochę go zamaskowałem, więc już nie przyciąga uwagi, wagowo nawet na 1d2 mi odpowiada, nie ciąży podczas spacerów, ale to kwestia warunków fizycznych i przyzwyczajenia

PS.
    Cytat Zamieszczone przez Da__FreaK Zobacz posta
    Bo, albo rower, albo fotografowanie, bo nie wyobrazam sobie zapierdzielac rowerm 40km/h w dol z 70-200 na plecach ...
    40km/h? Coś wolno hehe. Z 70-200 dałbym radę. Mój rekord prędkości to 72/h (na kolarzówce co prawda i bez niczego na plecach), postanowiłem sobie, że jak dobiję do 80 to kupuję kask!
    5D, stałki, zoomy

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

[OT]
    To zależy, po co komu rower... tzn. jeśli jadę rowerem w/na plener lub wycieczkę,
    to nie to samo co jadę na rowerze poszleć...

Jeżdżę rowerem od baaardzo dawna i przy normalnym użytkowaniu turystczno-wycieczkowym
    nie widzę tu specjalnie zagrożenia dla sprzętu (odpowiednio transportowanego oczywiście).
    [/OT]

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Sigmę 50-150 2.8 testowałem w maju 2010 w studio przez jakąś godzinę i jestem pod wrażeniem jakości samego obiektywu, jak i ostrości obrazu, nawet na 2.8. Nie jest to absolutnie żyleta na 2.8 przy dłuższych ogniskowych, ale jest naprawdę dobra. Jak potrzeba, mogę podesłać jakieś sample na priv, coś mi jeszcze zostało.
    Grzegorz

Domyślnie

Mam pytanie co do L-ki 70-200/4 bo widzę że o niej mowa a nie będę zakładał nowego tematu.Czy przy ogniskowej 150-200mm ta L-ka daje wam ostry obraz,czy często zdarzają się poruszone zdjęcia? Zastanawiam się czy warto byłoby dopłacać do wersji z IS.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Zdecydowanie c70-200f4 i tu popieram bartka-902

Domyślnie

L'ka daje ostry obraz jak ma na to czas a daje poruszony jak czas jest za krotki a rece zbyt drgajace.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów