Pokaż wyniki od 1 do 10 z 597

Wątek: [szambonur] Tatry i nie tylko

Mieszany widok

Uzależniony Awatar szambonur
    Miasto
    za siedmioma górami...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Leon007 Zobacz posta
    Szambonurze, skąd robiłeś olbrzyma?
    Zdjęcie umieszczone pod postem #324 zrobione zostało z parkingu przed schroniskiem na Głodówce, jeżeli chodzi o Gerlach to ten sam kadr można uzyskać z przystanku przy drodze, ale warto podejść pod schronisko jak chcesz zrobić Lodowy, drzewa wtedy nie przeszkadzają...

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szambonur Zobacz posta
    Zdjęcie umieszczone pod postem #324 zrobione zostało z parkingu przed schroniskiem na Głodówce, jeżeli chodzi o Gerlach to ten sam kadr można uzyskać z przystanku przy drodze, ale warto podejść pod schronisko jak chcesz zrobić Lodowy, drzewa wtedy nie przeszkadzają...
    Spora odległość, kurde. Myślałem, że jednak bliżej - gdzieś z drogi na Morskie O., albo coś. Zawsze robiłem widoki na dość szerokim kącie, ale wpatrzony w Twoje obrazki, poćwiczę 200 mm następną razą.

Jest takie miejsce przy podejściu z Palenicy B. na Rusinową P. (niebieskim szlakiem), gdzie między drzewami otwiera się nagle widok na całą dolinę z Gerlachem na końcu - dokładnie jak taki jeden rysunek z przewodnika Nyki.

Miasto
    za siedmioma górami...

Domyślnie

Spora odległość, kurde. Myślałem, że jednak bliżej - gdzieś z drogi na Morskie O., albo coś. Zawsze robiłem widoki na dość szerokim kącie, ale wpatrzony w Twoje obrazki, poćwiczę 200 mm następną razą.

Jest takie miejsce przy podejściu z Palenicy B. na Rusinową P. (niebieskim szlakiem), gdzie między drzewami otwiera się nagle widok na całą dolinę z Gerlachem na końcu - dokładnie jak taki jeden rysunek z przewodnika Nyki.
    200mm z Głodówki to może być trochę mało... 300 i w górę się przydaje...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    za dużo paplaniny za mało zdjęć, więc co by się wyrównało...
    Ostatnio edytowane przez szambonur ; 09-02-2012 o 23:52 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szambonur
    200mm z Głodówki to może być trochę mało... 300 i w górę się przydaje...
    Nie chcę kopiować Twoich ujęć tak dosłownie.
    Jakoś nie byłem przekonany do długiej ogniskowej w pejzażach, bo perspektywa wydawała mi się mało ciekawa, ale Twój przykład jest zachęcający. Bardzo
    No i chcę spróbować z czymś większym niż 50 mm.

Miasto
    za siedmioma górami...

Domyślnie

Nie chcę kopiować Twoich ujęć tak dosłownie.
    Jakoś nie byłem przekonany do długiej ogniskowej w pejzażach, bo perspektywa wydawała mi się mało ciekawa, ale Twój przykład jest zachęcający. Bardzo
    No i chcę spróbować z czymś większym niż 50 mm.
    Śmiało ja też specjalnie oryginalny nie jestem..., takich zdjęć to już pewnie miliony powstało...

Miasto
    za siedmioma górami...

Domyślnie

tatrzański zachodzik...

Uprawnienia umieszczania postów