pobudka tatrzańskiego olbrzyma...
Wy (w sensie mieszkańcy Podhala) to macie dobrze...kurczaczki. Tak sobie możecie chodzić i marznąć, grzęznąc w śniegu po pachy a czasami to i zdjęcie jakie pstryknąć. Też bym tak chciał, ale muszą mi wystarczyć obrazki. Dzięki Ci za nie.![]()
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Jak dla mnie superLubię góry ^^
PASJA...w ciągu 5 minut przeżywam więcej niż niektórzy przez całe życie...
Szambonur mam do Ciebie ogromną prośbę, czy możesz dla mnie wstawić zdjęcia z gór z aparatu np m43 lub mniejszej matrycy?
bardzo mi zależy![]()
było Lustro jest panasonic lumix Lx3
Foty co jedna to lepsza, aż się chce pomimo tych -20 jechać w góry!
Prosto z puszki czy obróbka? (w czym?)
tak na szybko: http://alt.olympusclub.pl/gpu3_SUPER.php?id=11847 pierwszy dział "Tatry" wszystkie są z olympusa, co prawda nie z m4/3 a z dużego 4/3. Nie ma to jednak większego znaczenia bo sensor identyczny...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Nie lubię określenia prosto z puszki, bo niby czym jest zdjęcie prosto z puszki? Kolejne pytanie czym jest puszka? Puszka dla mnie to nic innego jak "komputer" z zainstalowanym oprogramowaniem do obróbki materiału cyfrowego no i oczywiście z opcją rejestracji obrazu...Wszystkie zdjęcia wywołuje z RAW'a programem Canona DPP w wersji najnowszej jaka jest dostępna. Pozostałe czynności to Corel'owski Paint Shop Pro... tak się przyzwyczaiłem i zadowolony również jestem z metod zmniejszania jakie oferuje xnView więc z niego też korzystam. Do ewentualnego "wygładzenia" stosuje program Neat Image... W wyjątkowych sytuacja Photoshop... Zdjęcie prosto z puszki też jest obrobione, tylko przez procesy zaprogramowane przez żółte małe rączki, którym nie do końca muszę ufać..., dlatego wolę cały ten etap przeprowadzić sam...
![]()
Ostatnio edytowane przez szambonur ; 09-02-2012 o 13:40 Powód: Automerged Doublepost