Właśnie, właśnie! Zdjęcia pokaż (-: (Z tych obiektywów ma się rozumieć oczywiście rzecz jasna)Zamieszczone przez Vitez
Właśnie, właśnie! Zdjęcia pokaż (-: (Z tych obiektywów ma się rozumieć oczywiście rzecz jasna)Zamieszczone przez Vitez
Kurcze robię zdięcia na ruskich obiektywach , Industar, wołna, również wołna do Kiev88 i powiem co jak co ale ostrość przy pełnym otworze jest bardzo dobra również bokech itp... nie eLki od canona mogą tylko pomażyć o takiej... co może potwierdzić wielu ludzi
a z tym zafarbem to mit jakiś jest .... miałem szkła popularne AF sigmy i mogą się za nogę schować ze wstydu przy rosyjskich manualach....
ale cóż dla niektórych musi być napis canon bo nawet się nie zainteresują a jakby co to i obśmieją...
Ostatnio edytowane przez popmart ; 04-02-2006 o 09:41
I jak myslisz... na jakiej podstawie mamy ci uwierzyc?
Bo wiare i zaufanie na forach wzbudza sie:
- podaniem wieku w profilu
- podaniem miejscowosci w profilu
- iloscia czasu spedzonego na forum (data zarejestrowania vs ilosc postow)
Jak widzisz... samymi slowami ciezko ci uwierzyc... tym bardziej ze swoja bytnosc na forum zaczynasz od niezbyt milych pretensji wobec innych o teoretyzowanie. Pisanie takim tonem rowniez nie sprzyja zaufaniu :
Czy można wierzyć na podstawie podania wieku miejscowości i ilości czasu spędzonego na forum?
Poprostu jestem praktykiem i daje dobre rady kto chce korzystać prosze bardzo ,kto nie chce nie musi ,liczy się fachowość ,sens i rad ,zresztą czas zweryfikuje czy po zakupie takiej optyki mozna byc zadowolonym ja nie byłem
pozdrawiam
Na forum - tak. A przyanjmniej bardziej takim osobom mozna wierzyc niz, ze tak to ujme "anonimowym swieżakom"Zamieszczone przez radek68
. Nie oznacza to oczywiscie ufac bezgranicznie... ale po prostu wieksza wiarygodnosc. Takie juz jest brutalne zycie codzienne forow internetowych
, a okazjonalne spotkania na zywo weryfikuja jeszcze lepiej.
Pewnie, my jesteśmy wszędzie :-DZamieszczone przez radek68
Napisz skąd jesteś, na pewno Cię zweryfikujemy. A na poważnie: te dane są pomocne choćby przy potrzebie przetestowania potencjalnie wadliwych szkieł, czy wygadania się przy kawie do kogoś, kto Cię zrozumie.
Jarek
czy ktos kupił lub uzywał obiektywy Tilt & Shift z tej firmy wymienianej w pierwszym poście?
LepP
5D + 7D + Sigma 50 1.4 + EF 24-105 IS USM+ EF 70-300 IS USM
Nagle zrozumiałem jakie nowe znaczenie może mieć głębia ostrości. Szeroki kąt z tak małą (bo "skrzywioną") GO, do tego w krajobrazie i zaraz włącza się w mózgu wyuczona chyba umiejętność rozpoznawania (amatorskich?) zdjeć makro, a jak makro to znaczy, że widzimy makietę!?!? - Też macie to wrażenie makiety, choć zdjecie jest raczej na pewno "w realu"? ;-)
http://vnm.fi/~ttv/oldies/TS_Review/Bench.jpg
http://vnm.fi/~ttv/oldies/TS_Review/CarsAndStuff.jpg
źródło:
http://vnm.fi/~ttv/oldies/TS_Review/
- Jak dla mnie świetny efekt. Tylko czy mózg osoby nie wpatrującej się codziennie w dziesiątki fotek i nie przyzwyczajany do kojarzenia GO z ogniskowymi szkieł, też będzie miał wrażenie makiety??? Wydaje mi się, że wieksza jest na to szansa dziś niż w czasach gdy fotografia nie istniała.A może to ma związek wyłacznie z ludzką optyką i jest intuicyjnie niezmienne od lat?
- No to mam problem.
![]()
Ostatnio edytowane przez ewg ; 11-05-2007 o 09:43
mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\
o kurna poprostu odjazd
i gdzie ci od zafarbu, niostrosci i wogóle " rosyjskie szkła sa do niczego "
po zostawieniu tematu na długi czas refleksja muszę mieć to szkło .... ciekawe jak portrety ...
btw zdazaja sie sztuki na allegro za 600-700 pln
Ostatnio edytowane przez popmart ; 11-05-2007 o 09:46
A to z ts-e 24
też ładne ale czy warto odrazu twierdzic że Arsat jest be ....