Strona 10 z 10 PierwszyPierwszy ... 8910
Pokaż wyniki od 91 do 98 z 98

Wątek: Tilt & Shift za 1000PLN

Domyślnie

ja kupiłem na allegro, za serwis zapłaciłem troszkę i przeróbka mocowania..., ale obiektyw daje radę bez problemu przerobić na dowolne mocowanie.., jak kupię drugiego, to będę próbował wsadzić tam optykę od 50/1,4 canona - według pomiarów powinno wejść.
    pozdr.
    s.
    gg: 6096145

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sweetek Zobacz posta
    ja kupiłem na allegro, za serwis zapłaciłem troszkę i przeróbka mocowania..., ale obiektyw daje radę bez problemu przerobić na dowolne mocowanie.., jak kupię drugiego, to będę próbował wsadzić tam optykę od 50/1,4 canona - według pomiarów powinno wejść.
    pozdr.
    s.
    Optyka z 50/1,4 chyba nie będzie dawało odpowiednio dużego obrazu, przynajmniej jeśli chodzi o FF.

Domyślnie

jakby kogoś ciekawiło, znalazłem na sieci troszkę o dwóch tilt/shift Araxa:
    80m f2.8
    http://forum.manualfocus.org/viewtopic.php?id=1446

35mm f2.8
    http://vnm.fi/~ttv/oldies/TS_Review/
    Z Markiem, Elą, Nikosiem i czterdziestką na karku przemierzam świat....

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja się zastanawiam nad adapterem i zeissem jeną 50/4 i 80/2,8, chociaż średnio mi sie widzi kupować szkła których nie podepnę pod nic sensownego z większą klatką.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie Odp: Tilt & Shift za 1000PLN

Nie mogłem się oprzeć i postanowiłem zainwestować w szkło Flektogon 50/4 i adapter tilt. Jest to jakaś na pewno alternatywa wobec drogich obiektywów T&S, ale chyba też nie tak do końca zła.
    Pierwszy plener w Ciechocinku i efekt taki: Ciechocinek – Tilt Adapter/Flektogon 4/50 | Thomas Gulla FotoBlog.

Pozdrawiam i czekam na opinię.

Uzależniony Awatar suchyHc
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez tomsong Zobacz posta
    Nie mogłem się oprzeć i postanowiłem zainwestować w szkło Flektogon 50/4 i adapter tilt. Jest to jakaś na pewno alternatywa wobec drogich obiektywów T&S, ale chyba też nie tak do końca zła.
    Pierwszy plener w Ciechocinku i efekt taki: Ciechocinek – Tilt Adapter/Flektogon 4/50 | Thomas Gulla FotoBlog.

Pozdrawiam i czekam na opinię.
    To na pelnej klatce czy cropie?

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Jeśli chodzi o Tilt-Shift w wersji DIY, najlepsze są oczywiście obiektywy średnio i wielkoformatowe. Z radzieckimi trzeba uważać choćby ze względu na duży rozrzut jakościowy. To co mogę polecić przykładowo do portretu to ogniskowa 80 mm np. manualna Mamiya. Ja od dawna choruję na obiektyw Tilt-Shift, znajomy skonstruował już 2 takie obiektywy (w oparciu o obiektywy Pentax'a) z możliwością blokady szkła wwybranej pozycji. Wiem, że również zabiorę się za taki eksperyment jednak w bliżej nieokreślonej przyszłości.

Pełne uzależnienie

Jezeli do portretu to doraznie i tanio pozostaje freelensing. Troche cierpliwosci, dluzszy obiektyw 85mm (dobrze jakby dalo sie domykac przyslone manualnie) i do portretu wystarczy.

Strona 10 z 10 PierwszyPierwszy ... 8910

Uprawnienia umieszczania postów