Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 98

Wątek: Tilt & Shift za 1000PLN

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LepP Zobacz posta
    Dokładnie taki tylko, nie ten. Niestety nigdzie w sieci nie znalazłem opini jak to z nowymi aparatami pracuje.
    a ja mam cos trza pogrzebac troszke :-D
    The problem with the FD mount lenses is that when mounted to EOS, you lose infinity focus, so you're pretty much SOL there.
    Of course, Canon FD lenses are great lenses, but you will have to put some kind of glass in the converter (and this means quality loss),

a to link do rozmowy
    wiec ogolnie nie jest za wesolo hmmm
    Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 15-05-2007 o 21:23
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Coś już napisał Awatar LepP
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Zaraz poczytam, ale to co przekleiłes to już wiem. Działa to z przejściówka wyposarzoną w soczewkę. Ktos na forum już używał czegoś takiego i było całkiem ok, problem w tym, że nie wiem jak to z "roztańczonym" obiektywem będzie działać.
    LepP
    5D + 7D + Sigma 50 1.4 + EF 24-105 IS USM+ EF 70-300 IS USM

Coś już napisał Awatar LepP
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Dziś odebrałem TS 35. Jak na swoje lata w niezłym stanie. Na razie niestety jestem mocno zagubiony, trudno jest ostrzyć manualnie w 30D bez potwierdzenia ostrości, kiedy obiektyw jest wyprostowany to ok, ale jak zacznę kombinować to już nie jest tak lekko.
    Zastanawia mnie też jak uzyskać efekt miniatury, zrobiłem dziś kilkadziesiąt fotek, ale na żadnej nie udało mi się zbliżyć to takiego efektu. Co prawda robiłem fotki na płakim terenie, a wydaje mi się, że te które widziałem były robione z pewnej wysokości. Czy używa się zarówno tilta, jak i shifta? W którą stronę kręcić?
    Z góry dzięki za rady.
    LepP
    5D + 7D + Sigma 50 1.4 + EF 24-105 IS USM+ EF 70-300 IS USM

Domyślnie

hej, wiem że odgrzebuję stary, nawet bardzo stary wątek, ale po przeczytaniu tego wątku (cudem odnalazłem) i czego się tylko dało na sieci, to nie znalazłem za bardzo jak się mają np Arax 35mm f2.0 czy 85mm f2.8 do TS-ów canuna. Pytam bo bardzo ciekawie to wygląda i z tego co widzę to używki za poniżej 1000zł chodzą, a nie jak canony ponad 3 tys...
    Z Markiem, Elą, Nikosiem i czterdziestką na karku przemierzam świat....

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Bardzo dobry obiektyw tilt-shift Mazuron:
    http://www.retrokamera.com.pl/

Domyślnie

od jakiegoś czasu używam TS Arsata - mój to starsza wersja...
    Ale, warto wiedzieć, że efekt TS jest w dużej mierze zależny od wielkości matrycy/filmu. Na Cropie ciężko jest uzyskać "wyraźne" efekty, na FF jest już prościej i używając LV widać co i jak się zniekształca. Natomiast na formatach większych 6x6, 6x7 jest to zupełnie inna zabawa...
    Warto to wziąć pod uwagę przy zakupie szkiełka..
    pozdr.
    S.
    gg: 6096145

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JerzyC Zobacz posta
    Po 1 to nie jest żaden Tilt Shift
    po 2 nie można go kupić na allegro
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

dzięki sweetek, czyli że sprawuje się dobrze? jeśli miał bym brać, to tylko pod FF, szukam po prostu opini czy warto

niestety w większe formaty w najbliższej przyszłości nie zamierzam się bawić...:]
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Araxa Cichy też nie można
    Ostatnio edytowane przez Tim ; 19-12-2010 o 11:48 Powód: Automerged Doublepost
    Z Markiem, Elą, Nikosiem i czterdziestką na karku przemierzam świat....

Początki nałogu Awatar piotrek72t
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JerzyC Zobacz posta
    Na podobnej zasadzie widziałem jakiś czas temu "przejsciówkę" z miechem na obiektywy od wielkiego formatu ( bodajże na BH ), pewnie by można przy jej pomocy wykonywać podbone "akrobacje" jak z TS
    Piotr Talarczyk
    1ds III 1d

Domyślnie

Jak Ci niepotrzebny tilt a tylko shift to mozna zainwestowac w arsaty lub miry 35/2.8 i kosztuja one ponizej 500zl; jak tilt to przejsciowka p-six i jakies szklo z tego wlasnie mocowania i tez bedzie ponizej tysiaca

Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów