Pokaż wyniki od 1 do 10 z 98

Wątek: Tilt & Shift za 1000PLN

Mieszany widok

Domyślnie

hm, no spoko, ale nie bardzo chcę się bawić w kombinowanie wszelakiej maści, czy to drewniane obiektywy czy mieszki, bardziej mi chodzi o konkretne modele tej ukraińskiej firmy (Kiev chyba kiedyś to był, teraz Araxy, Photexy, Arsaty i inne) i jak się one mają optycznie/jakościowo do L-ek i ewentualnie PC Nikona...
    Z Markiem, Elą, Nikosiem i czterdziestką na karku przemierzam świat....

Domyślnie

ja ma własnie mira 35/2,8 na 6x6 z przerobionym mocowaniem na canona..
    działa super, dzięki większemu pokryciu można robić duże wychyły i odjazd a ostrością w prawo i lewo jest b. duża, Jeszcze mam dorobiony obrót obiektywu w osi to znaczy, że mogę robić tilt/shifta co 15 stopni. Ale tak jak pisąłem, dobre efekty są dopiero na 5d najlepiej II na LV..., przy czym nie ma co porównywać do zabawy z wychyłami na mieszku na 6x6 czy 4x5 cala..
    pozdr.
    S.
    gg: 6096145

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Ktos wie gdzie to kupić u nas?

Domyślnie

ja kupiłem na allegro, za serwis zapłaciłem troszkę i przeróbka mocowania..., ale obiektyw daje radę bez problemu przerobić na dowolne mocowanie.., jak kupię drugiego, to będę próbował wsadzić tam optykę od 50/1,4 canona - według pomiarów powinno wejść.
    pozdr.
    s.
    gg: 6096145

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sweetek Zobacz posta
    ja kupiłem na allegro, za serwis zapłaciłem troszkę i przeróbka mocowania..., ale obiektyw daje radę bez problemu przerobić na dowolne mocowanie.., jak kupię drugiego, to będę próbował wsadzić tam optykę od 50/1,4 canona - według pomiarów powinno wejść.
    pozdr.
    s.
    Optyka z 50/1,4 chyba nie będzie dawało odpowiednio dużego obrazu, przynajmniej jeśli chodzi o FF.

Uprawnienia umieszczania postów