Pokaż zdjecie tego wynalzku oraz jakies nimi wykonane. Jaka ogniskowa i jak z jakoscia optyczna?
I jak byś mógł podać jeszcze orientacyjną cenę to był bym bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam
Oczywiście mówimy o tym przyrdzewiałym obiektywie , który widnieje na głównej stronie ? Ja tam szifta nie widzę, co najwyżej jakieś lensbejbi.
O obiektywach wiem prawie wszystko
chyba chodzi o to:
"Również skonstruowałem i w ograniczonej ilości produkuję specjalistyczny obiektyw shift & tilt, który gdańscy fotoreporterzy nazywają „Mazuron”. Ta prosta konstrukcja daje możliwość niespotykanego dotychczas w fotografii małoobrazkowej swobodnego korzystania z dobrodziejstwa pokłonów i przesuwów obiektywu, które są standardem w dużym formacie. "
Ten wyglądający na przyrdzewiały to po prostu obiektyw z bursztynową soczewką, tilt jest z prawej strony na górze. Po co mam pokazywać zdjęcia z tilt-shift, ja nikogo nie namawiam do kupowania ! W sieci jest już dużo zdjęć zrobionych tym obiektywem.
Producent ma też swoją stronę na Facebooku gdzie można zobaczyć takie zdjęcia.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Obecne ceny nie znam ale wystarczy zadzwonić i powie.
Ostatnio edytowane przez JerzyC ; 19-12-2010 o 18:09 Powód: Automerged Doublepost
hm, no spoko, ale nie bardzo chcę się bawić w kombinowanie wszelakiej maści, czy to drewniane obiektywy czy mieszki, bardziej mi chodzi o konkretne modele tej ukraińskiej firmy (Kiev chyba kiedyś to był, teraz Araxy, Photexy, Arsaty i inne) i jak się one mają optycznie/jakościowo do L-ek i ewentualnie PC Nikona...
Z Markiem, Elą, Nikosiem i czterdziestką na karku przemierzam świat....
ja ma własnie mira 35/2,8 na 6x6 z przerobionym mocowaniem na canona..
działa super, dzięki większemu pokryciu można robić duże wychyły i odjazd a ostrością w prawo i lewo jest b. duża, Jeszcze mam dorobiony obrót obiektywu w osi to znaczy, że mogę robić tilt/shifta co 15 stopni. Ale tak jak pisąłem, dobre efekty są dopiero na 5d najlepiej II na LV..., przy czym nie ma co porównywać do zabawy z wychyłami na mieszku na 6x6 czy 4x5 cala..
pozdr.
S.
gg: 6096145
Ktos wie gdzie to kupić u nas?