Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 98

Wątek: Tilt & Shift za 1000PLN

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar LepP
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

To fajne na początek, aby popróbować tego efektu. Ale na dłuższą metę kicha, cały czas trzeba tzymać obiektyw. W zasadzie to 3 ręce by się przydały.
    LepP
    5D + 7D + Sigma 50 1.4 + EF 24-105 IS USM+ EF 70-300 IS USM

Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Potrzebuję waszej podpowiedzi. Umówiłem się na oglądanie starego Canona TS 35 z mocowaniem FD i przejściówką z soczewką. Testował będę z 20D. Na co zwrócić uwagę, pierwszy raz będę miał w rękach Tilt Shift i nie wiem na co zwrócić uwagę. Mam też wątpliwości co do takiej kombinacji crop, przejściówka i nietypowy obiektyw. Poprzedni właściciel używa tego szkła do biżuterii i jest zadowolony. Prawie nie robi innych fotek tym szkłem, ja zamierzam focić większe obiekty, portrety, widoczki itp.
    Cena jest atrakcyjna 1200 zł z adapterem, ale czy jednak nie lepszy byłby nowy ukraiński? Help
    LepP

Domyślnie

czesto zdarzalo sie ze swiatlo dostawalo sie do filmy przez niedokladne spasowanie shifta , to z analogowych czasow pamietam, i potwierdzam zielony zafarb i spadki kontrastu przez zle pasowanie , (no i serie poniedzialkowe moga byc wadliwe bo na kacu robione

Domyślnie

ma takie pytanko w sprawie aukcji na ebay z kim sie bije o tilta
    ktos z forum to wiem
    pozdrowienia dla mockba_3

Pozdrawiam Darek
    Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 15-05-2007 o 20:48
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Miasto
    Gdynia

Domyślnie

A skąd wiesz, ze to z forum
    To ja.
    Ale juz odpuściłem na razie. Jutro oglądam tego Canona za 1200 dlatego na razie nie będę się o Ukraińca zabijał. Chyba, że mi nie przypasuje, wtedy kto wie. Jeśli wygrasz to licze na recenzję tego szkiełka. Powodzenia.
    Dalej czekam na ewentualne sugestie odnoście takiego Canona na FD, na forum nie znalazłem opini o takich TS.
    LepP

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LepP Zobacz posta
    A skąd wiesz, ze to z forum
    To ja.
    Ale juz odpuściłem na razie. Jutro oglądam tego Canona za 1200 dlatego na razie nie będę się o Ukraińca zabijał. Chyba, że mi nie przypasuje, wtedy kto wie. Jeśli wygrasz to licze na recenzję tego szkiełka. Powodzenia.
    Dalej czekam na ewentualne sugestie odnoście takiego Canona na FD, na forum nie znalazłem opini o takich TS.

Wyslalem pm do ciebie na ebay ale mnie przyblokowali ahahah
    tu mam link do tego FD 35mm wyglada dobrze , mam nadzieje ze ci podpasuje ahah bo wtedy zgarne ruskiego
    jak nie walka bedzie
    ale tez nie mam zamiaru przeplacac

Pozdrawiam Darek
    Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 15-05-2007 o 20:58
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Dokładnie taki tylko, nie ten. Niestety nigdzie w sieci nie znalazłem opini jak to z nowymi aparatami pracuje.
    LepP

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LepP Zobacz posta
    Dokładnie taki tylko, nie ten. Niestety nigdzie w sieci nie znalazłem opini jak to z nowymi aparatami pracuje.
    a ja mam cos trza pogrzebac troszke :-D
    The problem with the FD mount lenses is that when mounted to EOS, you lose infinity focus, so you're pretty much SOL there.
    Of course, Canon FD lenses are great lenses, but you will have to put some kind of glass in the converter (and this means quality loss),

a to link do rozmowy
    wiec ogolnie nie jest za wesolo hmmm
    Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 15-05-2007 o 21:23

Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Zaraz poczytam, ale to co przekleiłes to już wiem. Działa to z przejściówka wyposarzoną w soczewkę. Ktos na forum już używał czegoś takiego i było całkiem ok, problem w tym, że nie wiem jak to z "roztańczonym" obiektywem będzie działać.
    LepP

Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Dziś odebrałem TS 35. Jak na swoje lata w niezłym stanie. Na razie niestety jestem mocno zagubiony, trudno jest ostrzyć manualnie w 30D bez potwierdzenia ostrości, kiedy obiektyw jest wyprostowany to ok, ale jak zacznę kombinować to już nie jest tak lekko.
    Zastanawia mnie też jak uzyskać efekt miniatury, zrobiłem dziś kilkadziesiąt fotek, ale na żadnej nie udało mi się zbliżyć to takiego efektu. Co prawda robiłem fotki na płakim terenie, a wydaje mi się, że te które widziałem były robione z pewnej wysokości. Czy używa się zarówno tilta, jak i shifta? W którą stronę kręcić?
    Z góry dzięki za rady.
    LepP

Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów