Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
Efekty z ACR są bardzo sympatyczne, aparat ma duży potencjał:
http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=37974322
Tylko, że tam nie ma żadnego zdjęcia na normalnej czułości, które mogłoby pokazać ten potencjał.

Cytat Zamieszczone przez bris Zobacz posta
mam wrażenie że Olympus chciał zrobić aparat dla wszystkich a ... no i mam wrażenie że powstał aparat dla wszystkich tzn dla nikogo: dobrej klasy obiektyw w minimalistycznej obudowie jest pozbawiony funkcji, które bardzo często wykorzystuje zaawansowany użytkownik (np brak przycisku pamięci naświetlania, mało konfigurowalny pierścień brak możliwości ustawień NR itd) a jednocześnie filtry ART, "zielone programy" dla użytkowników początkujących z pełną automatyka amatorzy narzekają na "słaby zoom" cokolwiek to znaczy i zaporową cenę a ci zaawansowani którzy są skłonni wyłożyć taką kasę na aparat że "automat nie spełnia ich oczekiwań"
A ja mam wrażenie, że do pełni szczęścia amatorom brakuje:
- opcji w menu NR=Off dla jpg, sharpness=Off dla trybu AUTO

"Zaawansowanym" hm... tu wystarczy w sumie raw, ale mogliby bezczelnie zerżnąć funkcjonalność/ergonomię z LX3/5 i połączyć z pomysłami Oly (wielofunkcyjny pierścień, one touch WB, itp.)
Po takim ulepszonym firmware nie bardzo widzę co mogliby wsadzić w XZ-2 (pomijam video)