Strona 8 z 14 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 131

Wątek: Olympus XZ1 - konkurencja LX5, EX1, S95

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Następna recenzja, również (po dpreview) chwalą:

http://www.photographyblog.com/revie...ew/conclusion/

Coś już napisał Awatar efat

Domyślnie

"Recenzja" DxO jest jednak miażdżąca:

XZ1: 34
    LX5: 41
    G12: 47
    35, 50, 85, 100

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

DxO to jednak ma wyniki chyba bardziej kontrowersyjne niż optyczni ;-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    wśród np. fanów Pętaksa.
    Ostatnio edytowane przez MC_ ; 08-02-2011 o 20:21 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Bo na DXO się nie zastanawiają nad tym, że w niektórych puszkach rawy są już odszumiane na najniższych czułościach i tym samym pozbawione detali. Biorą plik, przepuszczają go przez ten ich magiczny program, który bardziej liczy to, czego nie powinien, niż to, co powinien, a potem brandzlują się nad wykresami. Optyczni przy nich to są mistrzami w swoim fachu.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Pełne uzależnienie

Domyślnie

test na Fotopolis:

http://www.fotopolis.pl/index.php?n=12317&p=8

"ZNAKOMITY"

Pełne uzależnienie

Domyślnie

następny test:

http://www.pocket-lint.com/review/52...-camera-review

"Shoehorning in almost as many features as its E-PL2 bigger brother, if you don’t want to change the F/1.8, 28-112mm equivalent lens on the front, the XZ-1 is the easier to use, as well as transport."

Pełne uzależnienie

Domyślnie

http://www.trustedreviews.com/digita...lympus-XZ-1/p4

"Verdict

The XZ-1 feels like a good, solid move for its maker, and in helping the brand stay competitive and moreover relevant, it deserves to do well. Olympus has come lately to the high performance compact party, so it's just as well that its arrival is with a product that should be awarded a degree of fanfare."

http://www.pocket-lint.com/news/3879...th-olympus-xz1

"Conclusions

I’ve been impressed with just how easy it is to get a decent shot out of the Olympus XZ-1. It’s not alone in this space, the Canon PowerShot S95 is my other favourite, that also delivers impressive results easily, whilst giving you the controls to shoot as you might with a DSLR. Ultimately, the smaller sensor and and lens mean you don’t get the results you would from a DSLR, but this is the sort of compact camera I’d want in my pocket.

But the Olympus isn’t really pocketable, not in the same way that the Canon or the new Nikon Coolpix P300 are. That means I’m less likely to slip it into my suit pocket for a wedding, which is exactly where this sort of camera needs to be. That’s my biggest sticking point with the XZ-1. It’s undoubtedly fun and very capable, but it’s just too big as my second camera.

However, that’s just me, and I’d argue that the Panasonic Lumix LX5 suffers with the same problem and that's been hugely popular. If it is to be your only camera and slipping it into your pocket is less important than the option to add accessories that the extra size brings, then the Olympus XZ-1 is a seriously attractive camera, and I've had great fun with it."

Coś już napisał

Domyślnie

mam od kilku dni XZ1 co mogę powiedzieć po weekendzie z aparatem w dłoni że kiepsko jest z ustawianiem ostrości podczas filmowania, "katapultowanie" zatyczki obiektywu i brak płynności otwieranego obiektywu odczuwalne szarpanie jak na tą klasę sprzętu mogło by być więcej możliwości ustawień manualnych chodzi mi np o NR tak czy inaczej bardziej są to winy samego softu niż konstrukcyjne miejmy nadzieję, że Olympus wsłucha się w głos ludu
    opti

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bris Zobacz posta
    mam od kilku dni XZ1 co mogę powiedzieć po weekendzie z aparatem w dłoni że kiepsko jest z ustawianiem ostrości podczas filmowania, "katapultowanie" zatyczki obiektywu i brak płynności otwieranego obiektywu odczuwalne szarpanie jak na tą klasę sprzętu mogło by być więcej możliwości ustawień manualnych chodzi mi np o NR tak czy inaczej bardziej są to winy samego softu niż konstrukcyjne miejmy nadzieję, że Olympus wsłucha się w głos ludu
    Dzięki, w zasadzie czekam tylko na tel. i... kupuję w nadziei na kilka firmware'rów dających możliwość wszystkie NR=Off na jpg i one touch WB.

Jak z AF na foto (nie wideo)?
    Na AUTO, wewnątrz, algorytm korzysta z f/1.8 (1.8, 1/30-1/15) czy raczej daje długie czasy (1/10-1/4)?
    Jest na AUTO korekcja ekspozycji (jak w LX3).
    Czy podczas normalnego użytkowania nie przestawiasz przypadkowo tego kółeczka nastaw (z prawej strony).
    the silence is deafening

Strona 8 z 14 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów