No to właśnie chyba po to kupuje się PENa, żeby mieć możliwość i zmieniać obiektywy..
Ja nie twierdzę, że to źle, że można - po prostu nie widzę głębszego sensu. Za to stopka ok, można dla jaj założyć wyzwalacz i se pobłyskać![]()
No to właśnie chyba po to kupuje się PENa, żeby mieć możliwość i zmieniać obiektywy..
Ja nie twierdzę, że to źle, że można - po prostu nie widzę głębszego sensu. Za to stopka ok, można dla jaj założyć wyzwalacz i se pobłyskać![]()
1) Kombinacja matryca+obiektyw XZ1 zbiera tyle samo światła (GO i zdjęcia w ciemnych warunkach) co kombinacja matryca+kitowy_zoom PENa.
2) stabilizacja jest
3) dwa kółka
4) procek ten sam co w PENach, pewnie te same algorytmy do robienia ładnych kolorków i ładnych JPGów
5) opcja wizjera elektronicznego VF-2 taka sama jak w PENach
6) lampa wbudowana + opcja sterowania zewnętrznego - jak w PENach
7) RAW
8) filtry artystyczne jak w PENach
9) opcja panoramy i innych programów
10) ekranik - lepszy niż w PENach (OLED)
11) filtr ND (w PENach nie ma)
12) wszystkie akcesoria które akceptuje PEN akceptuje i XZ1 (lampy, czułki z LEDem do makro, EVF, jakieś ustrojstwo do przesyłania zdjęć do smartofnów, i jakieś wypuszczane w przyszłości)
Aparat mniejszy od PENa. W takim razie po co komu PEN?
Tylko do podpięcia jasnych stałek. Olek kopnął do własnej bramki wypuszczając XZ1 i teraz nie ma wyjścia - musi wypuścić worek jasnych stałek.
nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu
następny test:
http://translate.google.com/translat...metrie-11.html
epicure no i?
Dziwnych argumentów używasz.. NEX ma przyspawany obiektyw rozumiem? Bezwzględnie NEX da lepszy obrazek i tyle..
Jedyne co udało Wam się udowodnić, to fakt, że dla osoby która kupi aparat i nigdy nie więcej dobry kompakt jest lepszy..
NEX da lepszy obrazek gdy przypmniemy do niego obiektyw którego na razie Sony nie wypuściło. Z kiepskim kitem raczej możliwości matrycy nie wykorzysta. Na razie dobrze będzie głównie na manualach. Chyba że oczekiwane szkieło Carl Zeissa pokaże klasę (za jaką cenę?).
Dla osób, które kupują bezlusterkowca lub lustro i nie odpinają od niego ciemnego kita, XZ1 może być lepszy. Dopiero lepsze (i jaśniejsze) szkła jasno pokażą przewagę większych matryc.
nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu
eh epicure wyluzuj, nawiązałem do NEXa w kontekście tego co napisał Cichy..
z kitami tak.. zgodzę się, powiedzmy![]()