Pokaż wyniki od 1 do 10 z 131

Wątek: Olympus XZ1 - konkurencja LX5, EX1, S95

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Jak czytam posty Jack'a na forum.olympusclub odnoszę wrażenie, że raczej nie ma co liczyć na rewolucyjny fw. Jego miejsce zajmie XZ-2. Taka polityka.

VF-2 nie miałem okazji pomacać, ale z tego co widziałem w GH2, to te wizjery są po prostu normalne.
    Jeśli chodzi o mic - wiele bym dał, żeby dało się go podpiąć do GF1.

Podsumowując: nie wiem co wybrać (przed wakacji jedna sztuka i w każdej chwili druga) czy LX5 czy XZ-1.
    Jak filmy są ważne - LX5. Jak zdjęcia ważniejsze - XZ1. Na plus będzie jaśniejszy obiektyw, świetny pierścień wokół obiektywu, opcja bardzo dobrego wizjera elektronicznego (LX5 takiej opcji nie ma, bo Panaś sa wizjer na stopkę jest nędzny) i jeśli ktoś potrzebuje na wakacje, to nie taka znowu droga profesjonalna obudowa podwodna (z nią ma większe możliwości niż podwodne kompakty) .
    Panas za to ma nieco szerszy obiektyw (choć krótszy na końcu) i dużo lepsze filmy.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

i jeszcze ciekawostka:

TIPA 2011 - Olympus XZ-1 - Best Expert Compact Camera

http://www.tipa.com/english/award-de...Compact+Camera

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    Jak filmy są ważne - LX5. Jak zdjęcia ważniejsze - XZ1. Na plus będzie jaśniejszy obiektyw, świetny pierścień wokół obiektywu, opcja bardzo dobrego wizjera elektronicznego (LX5 takiej opcji nie ma, bo Panaś sa wizjer na stopkę jest nędzny) i jeśli ktoś potrzebuje na wakacje, to nie taka znowu droga profesjonalna obudowa podwodna (z nią ma większe możliwości niż podwodne kompakty) .
    Panas za to ma nieco szerszy obiektyw (choć krótszy na końcu) i dużo lepsze filmy.

Dzisiaj byłem w sklepie "nie dla idiotów" i rozmawiałem ze sprzedawcą.
    Na półce był LX5, sztuk 1, i kilka XZ1.
    Podobno Panasonic o wiele lepiej się sprzedaje, niż Olek, choć są w podobnej cenie i LX5 pewno niedługo doczeka się nowego wcielenia.
    Oba aparaty świetnie się prezentują, Olek jest troszkę wyższy i nieco gorzej leży w ręce. Brak mu nawet symbolicznego gripa i prawy kciuk musi starać się omijać przycisk video, który łatwo niechcący nacisnąć.
    Trudny wybór.
    Chyba wybiorę iPhona 4S. :smile:
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Uprawnienia umieszczania postów