Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
Jeżeli 40-170mm jest dla Ciebie uniwersalnym zakresem, to nie ma o czym dyskutować, kupuj, po co pytasz? Nie mówię że nie masz racji, tylko że dręczenie wszystkich Twoimi subiektywnym podejściem do sprawy i oczekiwanie - no właśnie, nie wiem czego - poklepywania i zapewnień, że jesteśmy z Tobą? - jest trochę jałowe...
Forum, jak wiadomo, służy do wymiany informacji, w tym przede wszystkim do tego, żeby takie osoby, jak ja (które mają pewien pomysł, ale nie są - z racji ograniczonej znajomości tematu - całkowicie przekonane co do słuszności wyboru) uzyskały potrzebną wiedzę.

Nie oczekuję "poklepywania i zapewnień", tylko porady, tak jak inni użytkownicy tego forum.

Przyznam, że od takiej osoby jak Ty (która napisała ponad 1,5 tys. postów!)spodziewałbym się konkretnej wypowiedzi, tymczasem w pierwszym Twoim poście w niniejszym wątku dwa pierwsze akapity są wzajemnie sprzeczne, a później, pisząc "jak nie wiesz, co wybrać, zmień hobby" poddajesz w wątpliwość swój profesjonalizm. Jak nie wiesz, co napisać, to nie pisz, zamiast na siłę bić rekordy w ilości postów.

Ja nie jestem profesjonalistą, tylko amatorem, który prosi o pomoc w wyborze. Tylko tyle i aż tyle. Jeżeli ktokolwiek poczuł się przeze mnie "dręczony", to przepraszam.