Strona 8 z 14 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 132

Wątek: Ciekawe Zakupy Na Allegro

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Z tymi zarzutami wobec Tomka to jak z FF/BF w 20D - wg mnie max 1% wyprodukowanych egzemplarzy ma taka wade fabrycznie... ale to wlasnie ten 1% niezadowolonych uzytkownikow krzyczy najglosniej, przekrzykujac pozostale 99% ktorzy siedza cicho - bo problemami i sensacja obecnie swiat uwielbia życ...
    Tak jak ktos napisal - pojawi sie problem i juz wielka fama, zakrzykujaca setki pozytywnych opinii.

Od siebie - z calego swojego sprzetu tylko filtry, torby, statywy i glowice oraz Sigme 70-300 APO i pierwsze tele - 70-210 3.5-4.5 nie mialem od Tomka.
    Tylko na poczatku kupowany 10D+Tamron 28-75 2.8 placilem przy odbiorze, osobiscie od Tomka.
    Caly pozostaly i pozniej kupowany sprzet (lacznie z paczuszka wartosci prawie 10 tys zl) - dostawalem najpierw paczke kurierem z adnotacja "jak wszystko w porzadku to wyslesz forse za pare dni" ... a raz (bodajze lampe - potrzebowalem a nie mialem pieniedzy) nawet za 1,5 mies moglem zaplacic.
    I zadnych problemow... rowniez z reklamacja niezbyt udanego (a na pewno nowego) egzemplarza 17-40 4L , ktorego wymienilem na 17-35 2.8 L, ktorego wymienilem znowu (bez marudzenia ze strony Tomka) na 17-40 4L (juz chyba bardziej udanego).
    Czyli jak najbardziej polecam wskazuja jednoczenise poczatek mojego postu - nie dajmy sie zwariowac!

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Jakto kiedyś ktoś znany powiedział: "...nie ważne - dobrze czy źle! Ważne: by m ó w i l i " No to Tommy zaciera ręce:-) Ja myślę że ta wpadka jest skutkiem pewnej "zabawowej nonszalancji" charakterystycznej dla jego opisów.No tylko jak puszka za taką kasę - to tu się chyba niektórym poczucie humoru kończy (ja to rozumiem).

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Z tymi zarzutami wobec Tomka to jak z FF/BF w 20D - wg mnie max 1% wyprodukowanych egzemplarzy ma taka wade fabrycznie... ale to wlasnie ten 1% niezadowolonych uzytkownikow krzyczy najglosniej, przekrzykujac pozostale 99% ktorzy siedza cicho - bo problemami i sensacja obecnie swiat uwielbia życ...
    Dlatego ja też się odezwę. Kupowałem u Tommiego 70-200. Miałem wątpliwości i obawy co do kupna "na odległość" czegoś za 2,5k, wszystko dokładnie ustaliliśmy, wyjaśnił wątpliwości. Paczka przyszła, wszystko gra i śmiga.
    350D | Canon 18-55/3.5-5.6 II | Canon 50 1.8 II | Canon 70-200/4L | Lowepro Nova 4 AW | reszta w planach...

Początki nałogu

Domyślnie

No tośmy sobie pogadali. Wielu kolegow pisze o Tommym wspaniale historie, rzadko mozna spotkac tak uczynnego, milego i ufnego czlowieka. Dlatego warto zakonczyc te paskudne nieufne pogaduszki, choc z drugiej strony to socjologiczny temat. Od razu wiedzialem kto i jak sie zachowa. Bede robil za wrozke!
    Czesc.ch.

Początki nałogu
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robson01
    Tylko mi nie mów, że jak kupisz aparat w sklepie to gnasz na Żytnią sprawdzać licznik:smile: .
    A spotkałeś się kiedyś z licznikiem "wbudowanym" ?? nie wiem czym się posługujesz ale ja w swoim 20D w podglądzie zdjęć mam licznik który mówi mi jaki numerek ma dane zdjęcie na karcie pamięci oraz ile razy aparat strzelił fotke... np moje 20D właśnie strzeliło 9.867 klatke ... i po co serwis?? a żytnia... to na stół!!
    pozdrawiam
    Metus

Początki nałogu
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

mmsza... a Twoim zdaniem powinien je wyrzucić??
    pozdrawiam
    Metus

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Metus
    A spotkałeś się kiedyś z licznikiem "wbudowanym" ?? nie wiem czym się posługujesz ale ja w swoim 20D w podglądzie zdjęć mam licznik który mówi mi jaki numerek ma dane zdjęcie na karcie pamięci oraz ile razy aparat strzelił fotke... np moje 20D właśnie strzeliło 9.867 klatke ... i po co serwis?? a żytnia... to na stół!!
    Ten liczniczek wykasuję Ci od zera w 5 sekund

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Metus
    mmsza... a Twoim zdaniem powinien je wyrzucić??
    Raczej sprzedac jako uzywane... ale nie pilnowalem potem Allegro po odeslaniu tych swoich szkielek.

Co do opisu czy 200 zdjec czy 1500 to problem jest znany - jak ktos sprzedaje czesto na Allegro jest taka opcja wystawiania ponownie, w tej samej kategorii itp itd... nie wiem dokladnie ale wiem ze jest prawdopodobienstwo (ani duze ani male) wystawienia przedmiotu z czescia/calym opisem wadliwym.
    I co gorsza - gdyby ktos zalicytowal to nie ma mozliwosci zmiany opisu a tylko dodania czegos do opisu.

Nie zmienia to faktu ze ja sprzet z cyknietymi 200 czy 1500 klatkami wystawialbym jako uzywany a nie fabrycznie nowy... no ale kazdemu sie zdarza ułańska fantazja ... u Tomka to tym bardziej prawdopodobne , a na podstawie opisow od roznych osob to wlasnie tak to wyglada: fantazji nie mozna mu odmowic ale uczciwosci tez nie.

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

Vitez - jest opcja "szybkie wystawianie" i aukcja pojawia sie dokładnie tak samo jak ułożyłes ja na początku ( tekst, zdjęcia, kategoria, cena, itp ) i nic nie da się zmienić. Dopiero poprzez edycje.

Początki nałogu
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Auwo
    Ten liczniczek wykasuję Ci od zera w 5 sekund
    hmm ciekawe...
    zgaduje.. masz moze na mysli wyjecie baterii podtrzymujacej ustawienia w aparacie??
    pozdrawiam
    Metus

Strona 8 z 14 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów