Strona 5 z 14 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 132

Wątek: Ciekawe Zakupy Na Allegro

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

akustyk - 1Ds wszedł na rynek w 2002 roku w listopadzie
    Metus - powiedz mi jaki to patent, że osobom które chcą u niego robić zakupy, na dzień dorby wciska stare gówno jako nowe ?! Zraził mnie tym do siebie strasznie i wiesz co nie było to jakieś pieruńsko drogie i wyszukane szkło tylko zwyklutka 50/1,8 którą swego czasu miałem ochotę mieć.
    Ostatnio edytowane przez Auwo ; 14-12-2005 o 00:13

Początki nałogu
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

nie wiem kiedy wyszla jedynka i chyba nie koniecznie chce wiedziec.
    Auwo naprawdę nie wiem o co chodziło.. Może to jakieś nieporozumienie? nie wiem...
    Dawał Ci ten obiektyw i mówił, że jest nowy? a może to Tobie się wydawało, że jest używany a był nowy?? Wiesz naprawdę trudno coś powiedzieć.. Ja tego nie widziałem, więc i wypowiadać się chyba nie powinienem..

Pozdrawiam
    Metus
    pozdrawiam
    Metus

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Tak , dał mówiąc że jest nowy. Wyszedłem bez sprawdzania, w końcu ma facet jakąś wyrobiną już opinię. Coś mnie jednak pokusiło aby zajrzeć do pudełka gdy byłem już w aucie - okazało się że szkło było zmasakrowane od strony bagnetu - nowe tak nie mają
    Ale co tam - dla mnie EOT

Canon_20D
    Guest

Domyślnie

Miałem i ja przyjemność zakupić u Pana Tommy_J Canona 20d
    odbiór osobisty.
    Od początku jednak coś mi mówiło,że coś nie gra i nie pomyliłem się
    Kupowałem sprzęt fabrycznie nowy
    Na czym polegała ta fabryczna nowość ?
    A mianowicie na tym,że Pan Tommy_J ma rachunki inblanco z niemieckiej hurtownii i w razie problemów z gwarancją wypisuje aktualną datę...Teoretycznie

Zakupiłem Canona 20d i okazało się ,że posiada martwego piksela na matrycy. Poinformowałem o tym Pana Tomka
    Kazał mi wysłać sprzęt na Zytnią a naprawa nie powinna kosztować więcej niż 60 zł brutto usłyszałem...
    Ok. Kupowałem FABRYCZNIE NOWY APARAT, za 4 dni wysyłałem na swój koszt do serwisu. Tu musze przyznać,że Pan Jaworski zwrócił mi koszt wysyłki w jedną stronę, ale 42,60 jestem w plecy.
    Co do rachunku, wysłałem z zapytaniem do Regensburga i dostałem informację,że nie jest to ich rachunek (?)
    Ok, każdy kombinuję jak może,ale
    - kupowałem nowy sprzęt na gwarancji za prawie 5000 zł
    - sprzęt do dziś leży w serwisie i nie wiem czy zostanie naprawiony
    - Pan Tomek twierdzi,że martwe pixele na matrycy sa naturalną rzeczą
    - Gwarancja niemiecka oparta na szemranym rachunku
    - Po próbie zarejestrowania się na stronie Canona i podaniu nr serii
    zostałem poinformowany,że już istnieje taki nr body (???)
    Podejrzewam,że chodziło o 150 Eur cash backu

Resumując,jestem wkurzony
    Kupiłem 20d za 4550 zł straciłem czas i nerwy
    Wolę następnym razem dołożyć te 400 i kupić w legalnym sklepie
    z legalną rejkojmią i gwarancją

Oto moje podsumowanie tej dyskusji

A.

Początki nałogu
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

No coz, nowy sprzet i brak mozliwosci zarejestrowania body To chyba sie kwalifikuje nizej niz powystawowy. Ja kupowalem u Grosmana i jak mial byc nowy to byl, i jakos nigdy nie widzialem, zeby ktos gdzies mial watpliwosci co do tej kwestii.

Bywalec Awatar Algier
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yasin
    No coz, nowy sprzet i brak mozliwosci zarejestrowania body To chyba sie kwalifikuje nizej niz powystawowy. Ja kupowalem u Grosmana i jak mial byc nowy to byl, i jakos nigdy nie widzialem, zeby ktos gdzies mial watpliwosci co do tej kwestii.
    Grosmana sam też mogę polecić. Szkoda tylko, że jeszcze szkieł nie sprzedaje.
    M50 | EF-M 22 | EF-M 15-45 | Canon Mount adapter EF-EOS M
    20D | EF-S 18-55 | T 28-75/2.8 | EF 50/1.8 | EF-S 60/2.8 macro | EF 70-200/4L
    580EXII​
    055XPROB | 488rc2

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja mialem bardzo pozytywny kontakt z Tommy, moze nie kupowalem za astronomiczne kwoty, ale zawsze byl gotowy pomoc.

Tak sie zastanawiam czy ostatnie pare postow nie powinnop sie przeniesc do watku o TIP'ach...
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Kurde, uważam, że dla dobra wszystkich kupujących na allegro niektórzy autorzy powinni wyedytować swoje posty usuwając zbędne, w tym wątku offtopiczne dane. Albo moderatorzy. Dżizas kogo obchodzi w tym wątku skąd, gdzie, kiedy? Pracuje na swoją opinię raz da ciała i pójdzie fama. To jest nasze ryzyko kupować od TIP'a a nie lokalnie z PL gwarancją. Jedną z konsekwencji jest własny kontakt z serwisem!
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcingreen
    Tommy_j słynie z takich opisów aukcji. Nic nie poradzisz

Ogólnie o opinie na jego temat to chyba Vitez'a i Jurek Plieth'a trzeba by spytać
    Można i mnie... Kupowałem od niego wszystko co miałem przez ostatnie 3 lata
    Tomek to jajcarz, człowiek bez kopleksów i zahamowań. Stąd jego egzotyczne opisy.

Co do pisania o "nowości" sprzętu: Tomek zawsze miał go bardzo dużo. Jak jechałem do niego, żeby kupić cokolwiek, to zawsze miałem wybór przynajmniej w dwóch egzemplarzach. Zawsze wszystko było nowe.
    Wiem, że jednym Ds-em robi zdjęcia sam. Co nie oznacza, że nie ma kolejnego, nie używanego na sprzedaż.
    Jarek

Początki nałogu
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy
    Kurde, uważam, że dla dobra wszystkich kupujących na allegro niektórzy autorzy powinni wyedytować swoje posty usuwając zbędne, w tym wątku offtopiczne dane. Albo moderatorzy. Dżizas kogo obchodzi w tym wątku skąd, gdzie, kiedy? Pracuje na swoją opinię raz da ciała i pójdzie fama. To jest nasze ryzyko kupować od TIP'a a nie lokalnie z PL gwarancją. Jedną z konsekwencji jest własny kontakt z serwisem!
    Dokladnie, tak samo jak to jest ryzyko tego czy innego TIPa jak zrobi taki czy inny "walek". Czemu odbierasz mi prawo wiedziec, ze ktos kupil u Tommiego 20D i nie mogl zarejestrowac body

Strona 5 z 14 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów