Strona 6 z 14 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 132

Wątek: Ciekawe Zakupy Na Allegro

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Może to trochę (tylko odwrotnie) jak z serwisem na Żytniej :-) Kilka wyjątków nie zmienia reguły ;-)

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yasin
    Czemu odbierasz mi prawo wiedziec, ze ktos kupil u Tommiego 20D i nie mogl zarejestrowac body
    Nic nikomu nie odbieram, miałem na myśli dane osobowe. Co innego jest napisać tomi a co innego ... Swoją drogą potwierdzam to co pisze Jarek. Jak kupowałem 20D to miałem do wyboru cały worek dwudziestek.
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 14-12-2005 o 16:02
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Kupowałem nie tak dawno u Tommy'ego 24-70 (póki co ok.) i miałem okazję "podotykać" 1Ds. Faktycznie wyglądał jak nówka, choć nie oglądałem go zbyt dokładnie - w końcu nie po niego pojechałem. Z tymi zdjęciami ze ślubu córki to też prawda.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robson01
    Faktycznie wyglądał jak nówka.
    Ech.. moje 100/2.8 też "wygląda jak nówka", bo przez ostatni rok wyciągnąłem go może z 5 razy ;-) Nic tylko sprzedawać, patrząc na ceny nowych obiektywów na Allegro, jeszcze może na tym zarobię

Początki nałogu
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy
    Nic nikomu nie odbieram, miałem na myśli dane osobowe. Co innego jest napisać tomi a co innego ... Swoją drogą popieram to co pisze Jarek. Jak kupowałem 20D to miałem do wyboru cały worek dwudziestek.
    Ale przeciez prowadzi interes, sprzedaje sprzet za wiele $$$, wiec chyba nie mozna oczekiwac, ze bedzie sie ukrywal pod jakims nickiem. Na stronie u Grosmana sa podane pelne dane, adres, wszystko jest jasne i przejrzyste. Jak Grosman da kiedys d*py i sprzeda body po cenie nowego i powie, ze to nowka, a ja nie bede mogl zarejestrowac, to kazdy ma prawo i powinien o tym wiedziec. Po to tu jestesmy zeby wymieniac sie wlasnie takimi informacjami, to jest w naszym interesie, a nie pomagac ukrywac sie pod jakims nickiem. I ja nie widze w tym nic zlego.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yasin
    Ale przeciez prowadzi interes, sprzedaje sprzet za wiele $$$, wiec chyba nie mozna oczekiwac, ze bedzie sie ukrywal pod jakims nickiem. Na stronie u Grosmana sa podane pelne dane, adres, wszystko jest jasne i przejrzyste. Jak Grosman da kiedys d*py i sprzeda body po cenie nowego i powie, ze to nowka, a ja nie bede mogl zarejestrowac, to kazdy ma prawo i powinien o tym wiedziec. Po to tu jestesmy zeby wymieniac sie wlasnie takimi informacjami, to jest w naszym interesie, a nie pomagac ukrywac sie pod jakims nickiem. I ja nie widze w tym nic zlego.
    Dziwnie się czepiasz. Nie wiem, czy się nie mylę, jednak wietrzę w tym jakiś interes.
    Myślę, że większość kupujących zna wszystkie dane Tomka. Nigdy ich nie ukrywał. Z drugiej strony chyba nie ma się co chwalić swoimi danymi zważywszy, że mieszka w bloku i nie chce niezapowiedzianych wizyt pod nieobecność właściciela..
    I jeszcze jedna sprawa sprzed dwóch lat: na grupie umieściłem ogłoszenie, że chcę pilnie sprzedać aparat, bo potrzebuję kasy. Dzień później zadzwonił Tomek i spytał, czy może potrzebuję pożyczyć pieniędzy. I wiecie co? Wcale nie chodziło o jakieś pożyczanie "na procent" czy inne. Człowiekowi szkoda się zrobiło, że muszę się na krótko rozstać z aparatem. Czy grosman ma podobne odruchy?
    Aha, ja wcale nie znam Tomka lepiej niż inni kupujący....
    Jarek

Początki nałogu
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Nie trafiles, nie mam w tym co napisalem w tym watku zadnego interesu, oprocz tego, ze nie chcialbym np. kupic uzywanego body jako nowego. Fajna historia z ta kasa, ale sam napisales wczesniej, ze zostawiles u niego 30k pln, o dobrego klienta sie dba :] i dobrzy sprzedawcy to wiedza.

Początki nałogu Awatar b'Art
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Algier
    Grosmana sam też mogę polecić. Szkoda tylko, że jeszcze szkieł nie sprzedaje.
    Zapytaj ściągnie - kupiłem tak i 300D Blacka i na zamówienie sigmę 70-300 APo dg

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Jarek, ale Ty mieszasz dwie zupełnie różne rzeczy Ogólnie wiadomo, że Tommy jest super, humor, wybór, płatności itp. itd - tego tu chyba nikt nie neguje? Ale jeśli jest (był) jakiś problem, to dlaczego o tym nie napisać?

BTW: moja definicja "nowy" (nieważne czy fabrycznie, czy nie) jest taka:

- jeśli coś leżało u sprzedawcy, nawet może było obmacane przez kilku niezdecydowanych klientów, każdy pstryknął kilkanaście fotek, wyjął/włożył do pudełka - to jest to nowe. Sam mając ostatnio wybór w sklepie między TC1.4x "z półki" (macany) i "świeżynkę" z pudełka wybrałem ten pierwszy - i nie miałem uczucia, że kupuję "używkę".
    - jeśli coś leżało u sprzedawcy, wyjął, zrobił z ciekawości kilka fotek, potem kilkanaście, a potem jeszcze setkę na ślubie u rodziny - to to nowe nie jest. Jest co najwyżej lekko używane - nie można być "trochę w ciąży"

Stan, wygląd itp. nie ma w tym wszystkim nic do rzeczy - ba, nawet ta nieszczęsna ilość pstrykniętych fotek też nie do końca. Zwykły zdrowy rozsądek... czy tylko ja tak myślę??

PS. Moje pudełko po 100/2.8 też ciągle pachnie fabryką

Początki nałogu
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Ja sie podpisuje czterema konczynami pod tym co napisal muflon.

Strona 6 z 14 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów