Może to trochę (tylko odwrotnie) jak z serwisem na Żytniej :-) Kilka wyjątków nie zmienia reguły ;-)
Może to trochę (tylko odwrotnie) jak z serwisem na Żytniej :-) Kilka wyjątków nie zmienia reguły ;-)
Nic nikomu nie odbieram, miałem na myśli dane osobowe. Co innego jest napisać tomi a co innego ... Swoją drogą potwierdzam to co pisze Jarek. Jak kupowałem 20D to miałem do wyboru cały worek dwudziestek.Zamieszczone przez yasin
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 14-12-2005 o 16:02
the silence is deafening
Kupowałem nie tak dawno u Tommy'ego 24-70 (póki co ok.) i miałem okazję "podotykać" 1Ds. Faktycznie wyglądał jak nówka, choć nie oglądałem go zbyt dokładnie - w końcu nie po niego pojechałem. Z tymi zdjęciami ze ślubu córki to też prawda.
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
Ech.. moje 100/2.8 też "wygląda jak nówka", bo przez ostatni rok wyciągnąłem go może z 5 razy ;-) Nic tylko sprzedawać, patrząc na ceny nowych obiektywów na Allegro, jeszcze może na tym zarobięZamieszczone przez Robson01
![]()
Ale przeciez prowadzi interes, sprzedaje sprzet za wiele $$$, wiec chyba nie mozna oczekiwac, ze bedzie sie ukrywal pod jakims nickiem. Na stronie u Grosmana sa podane pelne dane, adres, wszystko jest jasne i przejrzyste. Jak Grosman da kiedys d*py i sprzeda body po cenie nowego i powie, ze to nowka, a ja nie bede mogl zarejestrowac, to kazdy ma prawo i powinien o tym wiedziec. Po to tu jestesmy zeby wymieniac sie wlasnie takimi informacjami, to jest w naszym interesie, a nie pomagac ukrywac sie pod jakims nickiem. I ja nie widze w tym nic zlego.Zamieszczone przez gietrzy
Dziwnie się czepiasz. Nie wiem, czy się nie mylę, jednak wietrzę w tym jakiś interes.Zamieszczone przez yasin
Myślę, że większość kupujących zna wszystkie dane Tomka. Nigdy ich nie ukrywał. Z drugiej strony chyba nie ma się co chwalić swoimi danymi zważywszy, że mieszka w bloku i nie chce niezapowiedzianych wizyt pod nieobecność właściciela..
I jeszcze jedna sprawa sprzed dwóch lat: na grupie umieściłem ogłoszenie, że chcę pilnie sprzedać aparat, bo potrzebuję kasy. Dzień później zadzwonił Tomek i spytał, czy może potrzebuję pożyczyć pieniędzy. I wiecie co? Wcale nie chodziło o jakieś pożyczanie "na procent" czy inne. Człowiekowi szkoda się zrobiło, że muszę się na krótko rozstać z aparatem. Czy grosman ma podobne odruchy?
Aha, ja wcale nie znam Tomka lepiej niż inni kupujący....
Jarek
Nie trafiles, nie mam w tym co napisalem w tym watku zadnego interesu, oprocz tego, ze nie chcialbym np. kupic uzywanego body jako nowego. Fajna historia z ta kasa, ale sam napisales wczesniej, ze zostawiles u niego 30k pln, o dobrego klienta sie dba :] i dobrzy sprzedawcy to wiedza.
Zapytaj ściągnie - kupiłem tak i 300D Blacka i na zamówienie sigmę 70-300 APo dgZamieszczone przez Algier
Jarek, ale Ty mieszasz dwie zupełnie różne rzeczyOgólnie wiadomo, że Tommy jest super, humor, wybór, płatności itp. itd - tego tu chyba nikt nie neguje? Ale jeśli jest (był) jakiś problem, to dlaczego o tym nie napisać?
BTW: moja definicja "nowy" (nieważne czy fabrycznie, czy nie) jest taka:
- jeśli coś leżało u sprzedawcy, nawet może było obmacane przez kilku niezdecydowanych klientów, każdy pstryknął kilkanaście fotek, wyjął/włożył do pudełka - to jest to nowe. Sam mając ostatnio wybór w sklepie między TC1.4x "z półki" (macany) i "świeżynkę" z pudełka wybrałem ten pierwszy - i nie miałem uczucia, że kupuję "używkę".
- jeśli coś leżało u sprzedawcy, wyjął, zrobił z ciekawości kilka fotek, potem kilkanaście, a potem jeszcze setkę na ślubie u rodziny - to to nowe nie jest. Jest co najwyżej lekko używane - nie można być "trochę w ciąży"
Stan, wygląd itp. nie ma w tym wszystkim nic do rzeczy - ba, nawet ta nieszczęsna ilość pstrykniętych fotek też nie do końca. Zwykły zdrowy rozsądek... czy tylko ja tak myślę??
PS. Moje pudełko po 100/2.8 też ciągle pachnie fabryką![]()
Ja sie podpisuje czterema konczynami pod tym co napisal muflon.