Pokaż wyniki od 1 do 10 z 127

Wątek: Soft do obróbki filmów

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Przerobiłem swego czasu kilka najpopularniejszych programów: Sony Vegas, Adobe Premiere, Pinnacle, Edius. Największe możliwości Premiere + After Effects. Niestety cholernie wymagający. Bez dedykowanej grafiki za kilka patoli i PC z kilkoma rdzeniami + 8 RAM to nie ma mowy o komfortowej płynnej pracy. Coś tam zmontować kilkuminutowego to spoko, ale jak mówimy już o zrobieniu np 2 godzinnego filmu z masą efektów, filtrów itd to droga przez mękę. Vegas całkiem przyjemny i w miarę szybko renderuje. Trochę kiepskawy ma podgląd. Pinnacle najprostszy w obsłudze ale i możliwości ma mizerne. Największa jego wada to niestabilność pracy. W połowie projektu potrafi się posypać. Edius podobne możliwości co Vegas, stosunkowo nieskomplikowany w obsłudze i stabilny. Największa jego zaleta to szybkość działania. W porównaniu do Premiere to prawdziwy sprinter. Obecnie to właśnie on pozostał na moim dysku.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    Vegas całkiem przyjemny i w miarę szybko renderuje. Trochę kiepskawy ma podgląd.
    Tzn? Ja jak pracuję z klipami z 5d2 to pożyczam od kumpla drugi monitor, FullHD i robię sobie go jako External Preview Device i mam podgląd FullHD 1:1 bez skalowania i levelsy takie jak będą po renderze (bo w tym normalnym Preview Vegas ma coś pomieszane z Computer RGB i Studio RGB i żeby widzieć jak to będzie po renderze, to trzeba na Video Output FX wrzucić Levelsy z presetem Studio RGB to Computer RGB (i pamiętać, żeby przed renderem je z'bypass'ować)).

Uprawnienia umieszczania postów