Możesz jeszcze wypróbować Sony Vegas, generalnie do montażu filmów potrzebny jest albo wydajny Pc a najlepiej to Mac. Wejdz sobie na forum www.videodslr.pl i poczytaj tam jest wszystko.
Możesz jeszcze wypróbować Sony Vegas, generalnie do montażu filmów potrzebny jest albo wydajny Pc a najlepiej to Mac. Wejdz sobie na forum www.videodslr.pl i poczytaj tam jest wszystko.
Czy ktoś może polecić jaki minimalistyczny program do nieliniowej obróbki video? Poszukuje czegoś naprawdę prostego i i zajmującego niewiele miejsca. Jedyne opcje potrzebne mi w takim programie, to właśnie nieliniowa obróbka, czyli kilka ścieżek video i audio i to nie mal wszystko. Ewentualnie możliwość regulacji prędkości odtwarzania. Nie potrzebuję żadnych efektów, przejść, czy wbudowanej kompresji wideo do określonych formatów.
Wszystkie znane mi programy albo nie mają nieliniowej edycji, tylko liniową (Virtualdub), albo są kobyłami których same pliki instalacyjne oscylują w okolicach 2 GB lub więcej (Adobe Premiere, Pinnacle Studio, Ulead Video Studio itp.). A ja chciałbym coś pomiędzy, do szybkiej i prostej edycji.
Program do zaawansowanej edycji to osobny temat, który zaraz założę![]()