Pokaż wyniki od 1 do 10 z 127

Wątek: Soft do obróbki filmów

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie Odp: corel studio x4 robie video z gh2 panasa iwszystko

Cytat Zamieszczone przez robo32 Zobacz posta
    fajnie idzie programik w wersji pl bardzo intuicyjny niedrogi po co od razu mercedes
    Szczególnie widać w nim zaletę (w porównaniu z wcześniejszymi wersjami) opcji: przyspieszenie sprzętowe. No i jak ktoś wrzuca filmiki na you tube, to jest w nim znacznie rozszerzona opcja rozmiaru klatki (1920-1080) co przy dobrym materiale gwarantuje także jego dobrą "późniejszą" jakość.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    Szczególnie widać w nim zaletę (w porównaniu z wcześniejszymi wersjami) opcji: przyspieszenie sprzętowe. No i jak ktoś wrzuca filmiki na you tube, to jest w nim znacznie rozszerzona opcja rozmiaru klatki (1920-1080) co przy dobrym materiale gwarantuje także jego dobrą "późniejszą" jakość.
    Polecam również Corel VS Pro X5 - używam do HD z 550D i 5DMk3 i dość gładko pracuje (używam na laptopie z Win7/64). Po przesiadce z Pinnacle to było jak zbawienie.

Dopiero zaczyna

Też polecam CVS Pro X5... Jest rewelacyjny i intuicyjny...
    Dla próby przygotowałem sobie video ze ślubu ( takie tam sample na surowo ). Zajęło to 22GB i przetwarzało przez 10 godzin.
    Teraz składam filmiki w technice True HDR wykorzystując 550D i ML 2.3

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Kiedyś robiłem na FCP7, ale obecnie nie mam już takiej możliwości, a i FCP7 nie wspiera moich plików video wyeksportowanych z LR4 (to akurat błąd, bo robię podwójną stratę, obróbka kolorystyczna powinna być robiona w programie Color FCP, a nie w LR, ale co tam).

Przeskoczyłem na FCPX i w sumie jestem zadowolony. Kilka rzeczy wkurza, kilka przyzwyczajeń wciąż jest z FCP7. Chciałbym zobaczyć w sumie Premiere/AE. Jestem przekonany, że to lepszy soft od FCPX, aczkolwiek dużo droższy i myślę, że zwyczajnie nie wykorzystałbym go w takim stopniu na jaki ja potrzebuję.

Uprawnienia umieszczania postów