Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 44

Wątek: Drugie używane body 10D/20D/inne - jakie polecacie ?

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

zieli33 gratuluję nabycia 10d. Focę tym aparatem 3 lata i jestem zadowolony, największą jego zaletą jest cicha migawka. Troszeczkę kłopot ze szklarnią bo nie można podpiąć
    EF-S, ale daję radę na sigmach i tamronach. (Wiem,że można podpiąć L-ki ale to już wyższa szkoła jazdy)

Dopiero zaczyna Awatar STR8
    Miasto
    Zakopane

Domyślnie

przy obecnych cenach 20d, nie pchałbym sie w 10d...różnica w cenie niewielka a 20-stka to nadal dobre body pod backup

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Pomimo mojej pozytywnej opini o 10d zgadzam się z STR8, że lepiej kupić jako drugie body
    canona 20d. Jak już pisałem łatwiej o szklarnię i jednak to 8 mln pikseli a nie 6 mln (10d).

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Mysle,ze 30 bedzie okej i posluzy jeszcze dlugo tylko trzeba dobrze trafic.Pozdrawiam.

Domyślnie

Racja, 20D to chyba najlepszy tani backup jeżeli chodzi o zależność cena/jakość
    Też bym się nie pchał w 10D gdyby nie ciekawość jak to działa (opinie na jego temat są skrajne). Sam też nikomu go nie polecałem. A o szklarnię do 10D się nie martwię.

Cytat Zamieszczone przez niechcemisie Zobacz posta
    Jako pierwszy dla brata do nauki. Z drugiej strony czasem sobie go pozycze... Skoro mam w domu dwie puszki 500d do dyspozycji to 450tka jako trzeci chyba bez sensu...
    Więc tak jak koledzy doradzają, weź 20D. Może spodoba Ci się praca z xxD. Jedyny minus to inne karty niż w posiadanych 500D
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez grzechol54 Zobacz posta
    Mysle,ze 30 bedzie okej i posluzy jeszcze dlugo tylko trzeba dobrze trafic.Pozdrawiam.
    Ok, drugi minus 20D to mały ekran, ale mz. nie warto dokładać 200zł za Lcd i spot'a.
    Ostatnio edytowane przez zieli33 ; 07-02-2011 o 20:25 Powód: Automerged Doublepost
    C5DIII,| C20/2.8, C28/1.8, S35/1.4, C50/1.4, C100/2.0

Dopiero zaczyna Awatar STR8
    Miasto
    Zakopane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zieli33 Zobacz posta
    Racja, 20D to chyba najlepszy tani backup jeżeli chodzi o zależność cena/jakość
    Też bym się nie pchał w 10D gdyby nie ciekawość jak to działa (opinie na jego temat są skrajne). Sam też nikomu go nie polecałem. A o szklarnię do 10D się nie martwię.
    10d to bezsprzecznie bardzo dobry aparat, przy obecnych cenach swietny do nauki fotografii i zabawy starszym body. Powiem więcej, ostatnio wpadly mi w rece zdjecia zrobione jeszcze starszym korpusem canonem d60 - bylem zaskoczony kolorystyka i szczegołowoscia. Wracajac do tematu, 10d to solidne, dobrze wykonane i trwałe body, jednak canon zrobil dosc duzy krok na przod wymuszczajac 20d, ktory jest od niego znacznie lepszy. Mialem jeden i drugi, obydwa darze sentymentem, a zdjecia z 20d nadal zachwycaja kolorystyka
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    na tamte czasy aparat przelomowy
    Ostatnio edytowane przez STR8 ; 07-02-2011 o 20:43 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Co do procka, to chyba obie puszki jadą na Digic II.
    Jakby ktos chcial sobie porownac jakies body to mnie sie podoba porownywarka na optyczne.pl -> http://optyczne.pl/index.html?porown...szukaj=Filtruj

Generuje ladny i czytelny wynik.

Domyślnie

Ok, ale czytelny wynik nie znaczy dobry wynik. Wg optycznych 20D ma Digic III, 20Da ma Digic II, 30D ma Digic II optyczne.pl

Canon twierdzi, że wpakował tam digic II
    www.canon.com/camera-museum
    C5DIII,| C20/2.8, C28/1.8, S35/1.4, C50/1.4, C100/2.0

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

20D/30D ma digicII z całą pewnością.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ok, ale czytelny wynik nie znaczy dobry wynik. Wg optycznych 20D ma Digic III, 20Da ma Digic II, 30D ma Digic II optyczne.pl

Canon twierdzi, że wpakował tam digic II
    www.canon.com/camera-museum
    Bede teraz uzywal linka ktory podales i bardziej krytyczny do optyczne.pl.

Fajna stronka. Dzieki

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów