pudlo, jestem calkowicie apolityczny - nie znosze polityki
a zastosowalem zwyczejne stopniowanie slowne, bez cyfr.
mala, srednia, spora, duza, bardzo duza, ogromna..
czepiasz sie stary :]
pudlo, jestem calkowicie apolityczny - nie znosze polityki
a zastosowalem zwyczejne stopniowanie slowne, bez cyfr.
mala, srednia, spora, duza, bardzo duza, ogromna..
czepiasz sie stary :]
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
jeszcze jeda korzyść FF - jakie ładne winiety się pojawiły![]()
Fakt, mogło tak zabrzmieć, a miał być żarcik:grin:czepiasz sie stary :]
Po ostatniej wizycie w studio zlapalo mnie na male refleksje, przydalby sie crop i FF w jednej chwilii
Za malo myslalem i zbyt zaufalem duzej GO przy f10, jak sie okazalo trafienie z kolano siedzacej modelki nie oznacza ostrej twarzy
A to wszystko przy 70-100mm.
Z drugiej strony zebralem sie na maly test pt: 5dmkII vs 11mpix leaf. Leaf polegl z miejsca, nie widze sensu w dzisiejszych cenach tych archaicznych scianek na ebayach.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
P.S. Ale crop ktory daje ostrosc 5-tki, 7-mka z kazdym szklem daje jak dla mnie bardziej miekki obraz.
Ostatnio edytowane przez dzik ; 23-02-2011 o 15:45 Powód: Automerged Doublepost
No już niedługo sprawdzę czy FF to jest to co tygryski lubią najbardziej. Jak do mnie dojedzie to podzielę się spostrzeżeniami
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
E tam zaraz nie wyobrażam sobie. Dla fotografa nie sprzęt jest przeszkodą tylko wyobraźnia, umiejętności oraz światło.
Ostatnio edytowane przez xxkomarxx ; 27-02-2011 o 19:39 Powód: Automerged Doublepost
Niewątpliwie, ale sam zobaczysz różnice w obrazowaniu kiedy będziesz już miał swój aparat. Oglądanie cudzych rawów z sieci to nie to samo co osobiste przekonanie się. Ja tez przed kupnem FF oglądałem sample z sieci i różnice widziałem, ale nie na wszyskich klatkach. Dopiero po "zanabyciu" poczułem że jakoś tak przyjemniej się fotografuje.
R6 + S17-35 + 24-70/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8 + 70-200/2.8
Ex Sony a6500, 70D, 40D, 30D
Ja całkiem niedawno zamieniłem stare wysłużone 30D na 5d mk II i jak na razie bardzo pozytywnie! Cały czas jestem w fazie testów i "euforii" po zakupie, także wiele jeszcze przede mną![]()
pkt. 8. regulaminu
Napisz koniecznie jakie wrażenia
Nie wiem jaką masz szklarnie, ale np 50/1.8 czy 85/1.8 pokazują pazurki.
Ja długi czas miałem dziwna manierę walenia zdjęć w okolicach pełnej dziury.
IMO powyżej 100-150mm różnice już się zacierają. Krótsze ogniskowe nawet 35/2.0 pokazują dopiero "o co kaman" ,bo tego na cropie nie osiągniesz.
No i gratis, jak ktoś już wcześniej pisał dostajesz gustowną winietkę![]()
R6 + S17-35 + 24-70/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8 + 70-200/2.8
Ex Sony a6500, 70D, 40D, 30D