Strona 23 z 30 PierwszyPierwszy ... 132122232425 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 295

Wątek: Jakie wrażenia po przejściu z apsc na ff

Dopiero zaczyna

Domyślnie

... o zaletach przejścia z cropa na FF napisano już chyba wszystko. 5DmkII wreszcie kupiony, pozbyłem się też wszelkich zoomów.

A ogólnie to zyskałem na na wyglądzie fotografii.
    Crop i zoom w jednym stali domku.

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lisor Zobacz posta
    A ogólnie to zyskałem na na wyglądzie fotografii.
    Jak to już niejednokrotnie zostało napisane... szczęśliwi Ci co różnicy w obrazku nie widzą

Dopiero zaczyna

Domyślnie

... przynieś Majkel jakieś szkło do pracy /w przyszły poniedziałek / to sam podegustujesz.

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Przed wszystkim to muszę wziąć kartę :-D
    Należę do tej grupy widzących różnicę... W komie mam jednego RAWa i nie mogę się napatrzeć... niby zwykły pstryk, a cieszy :-D

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

I nagle stajesz się pro..
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Domyślnie

semi-pro

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ze swojej strony moge dodac, ze przejscie z nowoczesnego FF na starszy Crop to przepasc w obrobce. A dokladnie to 5D2 i teraz 20D np. w portretach i ogolnie "ludzkiej" fotografii.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Fotografia to nie tylko ładny portret i zdjęcia obiektów nieruchomych. Mnie trochę bawi to plucie na cropa i wywyższanie (zwłaszcza 5D) jako recepty na całe zło.. Miałem najpierw 350D, potem 7D, a teraz 5DII. Gdy kupiłem 7D to bardzo długo byłem rozczarowany jakością zdjęć. Teraz jak mam 5DII to zaczynam doceniać cropa, który w pewnych dziedzinach jest nie do zastąpienia. Oczywiście 5D ma najlepszą jakość, świetnie sprawdza się w ciemnych miejscach, ale nic mi nie zastąpi x1.6. Mając te same szkła mam inne zakresy - to jest dopiero pełnia szczęścia
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Dopiero zaczyna

Domyślnie

... żeby nie popaść w zbędną polemikę.

Wychodzi na to, że z cropem niestety nie można się pożegnać na stałe. Ma i on pewne zalety, dając przewagę w niektórych sytuacjach / wszystkim są one znane /. Ideałem byłoby połączenie jednego z drugim. To akurat uczynił Nikon w swojej topowej lustrzance. Można przejść z FF do cropa pstryknięciem jednego guziczka. Obrazy uzyskane nie różnią się specjalnie jakością - wg mnie.
    Tylko niestety jest drogo, chociaż gdyby scalić 1dIV z 5d suma byłaby podobna.
    Tak więc ubogim pozostaję kupować puszki na raty. Pierwej crop, potem FF. A potem dopiero szampon z odżywką czyli przyszły super Canon. Może 1Ds V ?

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myslidar Zobacz posta
    Fotografia to nie tylko ładny portret i zdjęcia obiektów nieruchomych. Mnie trochę bawi to plucie na cropa i wywyższanie (zwłaszcza 5D) jako recepty na całe zło.. Miałem najpierw 350D, potem 7D, a teraz 5DII. Gdy kupiłem 7D to bardzo długo byłem rozczarowany jakością zdjęć. Teraz jak mam 5DII to zaczynam doceniać cropa, który w pewnych dziedzinach jest nie do zastąpienia. Oczywiście 5D ma najlepszą jakość, świetnie sprawdza się w ciemnych miejscach, ale nic mi nie zastąpi x1.6. Mając te same szkła mam inne zakresy - to jest dopiero pełnia szczęścia
    Fakt, biorąc 5D i 500D z 17-40 i 50mm mam wszystko czego potrzebuję - UWA, zoom, 50mm i 85mm i takie rozwiązanie sobie bardzo cenię - głównie jeśli chodzi o wagę zestawu.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Strona 23 z 30 PierwszyPierwszy ... 132122232425 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów