Marne, źle naświetlone zdjęcie wyglądające jak pstryknięte kompaktem w marnym świetle. Takie "cuś" zwykle na odbitce wychodzi jeszcze gorzej. Co do merytorycznej treści zdjęcia sie nie wypowiadam. Technicznie marnizna - coś na pomiędzy aparatem marki Nokia 5 mpix a kompaktem.
Z pełnym szacunkiem ale z tego co piszesz to raczej nie bardzo wiesz o co chodzi z profilami. Tak. 99% wyrobów monitoro-podobnych jest źle zestrojone/skalibrowane. Są kalibrowane pod przeciętnego usera, zaniebieszczone jak jasny piorun, robione pod "wrażenia wizualne" kupującego czyli czysta reklama. Wszystkie laptopy - dokładnie wszystkie, mają tak samo. Nigdzie nie pisałem o profi monitorach - doradzałem oprofilowanie tego co masz. Oprofilowanie sprzętowe, przyrządami - na oko to chłop w szpitalu....
Widzisz, utwerdzasz mnie w przekonaniu, że nie wiesz co to jest profil monitora. "Zmieniłem, różne profile kolorów...". ech......
Znajdź kogoś z i1d2, ColorMunki albo innym Spyderem. Oprofiluj poprawnie swoje monitory. Wtedy pogadamy. Jak na razie masz typowe objawy 99% userów przekonanych o tym, że ich monitory są świetne bo to Makówki a laby pieprzą robotę. Najczęściej jest dokładnie odwrotnie.
PS. Nie jestem laboludkiem, nie mam labu ale szczerze współczuję Twoim labmenom.