Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: [Bayerische] Ślubne początki

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Powiem tak. Zdjęcia są takie sobie. Ale nie od razu Rzym zbudowano. Ćwicz pstrykaj a z czasem będzie lepiej. Pozdrawiam

Domyślnie

Akurat ślub to nie jest dobra okoliczność do nauki podstaw fotografii, bo robi się krzywdę nie sobie, ale młodej parze.

calamus
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaD77 Zobacz posta
    Akurat ślub to nie jest dobra okoliczność do nauki podstaw fotografii, bo robi się krzywdę nie sobie, ale młodej parze.
    Otóż to.

Bayerische
    Guest

Domyślnie

Niech sobie mnie zjadą byle z konstruktywną krytyką, może się czegoś nauczę, albo się zamknę w sobie (w co wątpię).
    Dziękuje za opinie.

Początki nałogu Awatar adino
    Miasto
    Chełmża/Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bayerische Zobacz posta
    Niech sobie mnie zjadą byle z konstruktywną krytyką, może się czegoś nauczę, albo się zamknę w sobie (w co wątpię).
    Dziękuje za opinie.
    zamykać się nie wolno bierz pod uwagę wszystkie uwagi i przemyśl, komentarze typu "nie ma co komentować" olewaj bo nic dla Ciebie nie wniosą....

przed Tobą sporo nauki ale w tym sama przyjemność zapisz sobie na kartce co musisz poprawić i trenuj potem przeglądaj stare foty i zobacz jakie postepy robisz bo to buduje najbardziej

Początki nałogu
    Miasto
    Lębork

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez obcy21 Zobacz posta
    Zauważyłem tutaj tendencję, że fotografia ślubna jest dla was(niektórych userów) pretekstem do zjechania każdego kogo forma zdjęć odbiega od Kaliny, Tkacza, Garego, panka.
    )
    To się pank ucieszy, że go w takim szeregu postawiłeś. Chyba nieco na wyrost.
    Marki trzy.

Domyślnie

Zauważyłem tutaj tendencję, że fotografia ślubna jest dla was(niektórych userów) pretekstem do zjechania każdego kogo forma zdjęć odbiega od Kaliny, Tkacza, Garego, panka.
    Chodzi o to, że przy fotografii ślubnej, czyli komercyjnej, minimum powinny być - w miarę poprawne kadry, ostrość tam gdzie trzeba i właściwy balans bieli. Do tego nie potrzeba nawet znajomości PS - wystarczy podstawowa wiedza fotograficzna.

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blackninja Zobacz posta
    To się pank ucieszy, że go w takim szeregu postawiłeś.
    A kto to jest pank?
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Początki nałogu Awatar GoomeX
    Miasto
    Poland - Poznań

Domyślnie

obcy21 bardzo dobrze napisałeś, zgadzam się z Tobą w zupełności. Fakt jest faktem, że jest grono kapitalnych fotografów ślubnych w PL, którzy śrubują poziom i na prawdę są dobrzy i mają co pokazać. Jest też grono takich, którzy nie są aż tak dobrzy jak w/w, i ich właśnie się na ogół się neguje, albo nie tyle co neguje ile nie docenia. Ostatnia grupa, to rzecz jasna 'znajomy który pstryka'. Tutaj bez komentarza. Uważam, że autor wątku zrobił zdjęcia tradycyjne, jako pamiątka ze ślubu, jak najbardziej okay. Nie ma szału, ale zdjęcia w mniejszym lub większym stopniu poprawne. Bo to wszystko zależy kto co lubi i czego oczekuje. Jeżeli ktoś organizuje wesele na 30 osób i nie oczekuje tzw 'cudów na kiju', wybierze tańszego - dla niego wystarczającego fotografa. Jeśli ktoś robi weselicho na 200 chłopa, to bierze Mistrza i też wszystko gra. Rynek jest dość nasycony w temacie fotoślubnym, nie można wychwalać tylko samych najlepszych i olewać całą resztę. W zależności od klienteli, potrzebni na rynku są przeciętni fotografowie, jak i Ci bardzo dobrzy. Patrząc po sobie, organizując średniej wielkości przyjęcie ślubne, na XX osób, płacąc za imprezę 9000pln, za usługi fotografa który w 90% spełnia moje życzenia, z tym co bym chciał mieć, a cudów nie ma, bo podstawowy pakiet, kosztuje bagatela 3500pln. Panie i Panowie, coś więc jest nie tak, skoro usługa foto kosztuje w tym układzie 1/3 ceny zorganizowania całości wesela... Finał jest taki, że fotki robić będzie mój przyjaciel, fotograf, a ja i tak chętnie udostępnię komuś 'początkującemu' miejsce i datę swojego ślubu, jakby ktoś chciał przyjść i się pouczyć w zamian za zdjęcia - temat i tak w swoim czasie wyląduje na CB. W końcu każdy z nas też kiedyś zaczynał... pozdrówka

Coś już napisał

Domyślnie

hmmm co do kadrow to chyba nie sa takie zle widomo moglo by być lepiej, niektóre zdjęcia nie przemyślane i to bardzo ale najbardziej bije po oczach balans, to naprawdę nie jest ciężko poprawić a zdjęcia by wiele zyskały
    aha a co niektórym panom wypowiadającym się negatywnie poleca, przeczytanie tytulu tematu, dokładnie napisane ze początki, chyba dobrze ze wystawia i sprawdza odbiór
    a jeśli ktoś chce za to zapłacić no to luz
    za 200-500 zl to ludzie czarów nie oczekują a i adwokat sprawę łatwo wygra jeśli umowę porządna sporządzimy, jasno mówiąca ze nie będą to zdjęcia artystyczne tylko zdjęcia (bez obróbki) dlatego ludzie maja portfolio żeby klient widział co dostanie

calamus jakie oddaje pan Knyt. (poszukajcie sobie w googlach)
    OMG mam go w ulubionych jak wydaje mi się ze zrobiłem kiepskie zdjęcie zawsze oglądam sobie jego galerie żeby się podbudować

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów