Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Dobór Obiektywu Pomoc

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snd Zobacz posta
    znalazlem strone z chin oferujaca canony sigmy nikorry itd
    tylko oryginalnosc watpliwa ale Canon 70-200/2.8 IS za 1400$ to chyba nie duzo
    Używkę 70-200/2.8IS można kupić spoko na alledrogo do 5k. Myślę, że ryzyko dużo mniejsze.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Tu np. jest jeden do nabycia:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=73172

Początki nałogu Awatar SdoubleU
    Miasto
    Poznań, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snd Zobacz posta
    znalazlem strone z chin oferujaca canony sigmy nikorry itd
    tylko oryginalnosc watpliwa ale Canon 70-200/2.8 IS za 1400$ to chyba nie duzo ...
    Jak wysyłka również z Chin to musisz doliczyć jeszcze cło i VAT, razem ok 30% od wartości przedmiotu wraz z kosztami przesyłki.
    SdoubleU
    ---------------------------
    Canon :-D

Bywalec Awatar CyrJak
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja osobiscie biegając za wydarzeniami. W robicie używam głównie tamiego 17-50 2.8. Taki mój standard. Czasem w ruch wchodzi tokina 12-24 f/4 gdy trzeba szeroko. Gdy daleko, sigma 70-300 f/4.0-5.6. Słowem, zależy do jakiego formatu gazety robisz; Jak do czegoś takiego jak ja - lokalne/powiatowe/regionalne, tygodnik. To spokojnie możesz pozwolić sobie na ciemne szkła, bo tym gazetkom nie zależy aż tak na super jakości fotek; poza tym jak nie masz jasnego szkła, spokojnie możesz podbić iso do wartości maksymalnej w body. Tego masz chyba nawet więcej ode mnie - Ja biegam z canonem 20d.

Jak chcesz stabilizacje, to OK; ale polecam tylko do TELE. Pomoże jak masz trzęsące się ręce, bo tak czy siak większość czasu musisz robić na 1/250 i krótszych czasach.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez SdoubleU Zobacz posta
    Jak wysyłka również z Chin to musisz doliczyć jeszcze cło i VAT, razem ok 30% od wartości przedmiotu wraz z kosztami przesyłki.
    Takie strony w większośći przypadków fundują gratisowe koszty w postaci braku towaru za który płacimy, tudzież jakiegokolwiek innego.
    Ostatnio edytowane przez CyrJak ; 25-01-2011 o 22:50 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

to wszystko zalezy zdjecia robie dla agencji, agencja sprzedaje je dalej, jesli sa dobrej jakosci sprzedadza je do gazety, a jesli sa słabe to albo się nie sprzedadza albo za jakies marne 300-400zl na portale internetowe.

decyzje podjalem bedzie to canon 70-200 f 2.8 IS USM itd ;p nie ma co oszczedzać,

do wszystkich majacych podobne dylematy
    kupicie szkło o gorszych parametrach to i tak kiedys bedziecie siegali po najlepsze
    mozna oszczedzic podwojnego wydatku

mam nadzieje ze uda mi sie kupic max do 5 lutego czekam na wyplate i dzieki za zaangazowanie

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

Widzę, że wątek ma sie już ku końcowi, ale dodam jeszcze tylko moje spostrzeżenia:
    kolejny raz pojawia sie temat osoby która z fotografią nie jest teoretycznie na bakier(zgodnie z tym co mówi), a zadaje pytania, na które sama sobie powinna odpowiedzieć.
    Przecież skoro nie wiesz jaki zlecenia wpadną musisz być gotowy na każde - czyli jakiś jasny zoom, bardzo jasna stałka, i coś szerokiego z małym zoomem (najlepiej też jasne lub z IS).
    Puszkę kolego masz fajną, wiem bo też mam Wybór który padł na L jest właściwy, a powtarzające się głosy, że L nie jest konieczne mnie rozbrajają, bo dostrzegam trend anty L kultywowany na siłę - pokażę, że nie mam L i robię zdjęcia. Świetnie, ale w konsekwencji do czego w takim razie są Lki?
    I na koniec 300-400 za słabe foty to niezła cena, nie znam się bo płacą mi za coś innego, ale może czas by się rozejrzeć za innym zajęciem... I wnioskuję też, że szkła zakupione się zwrócą, a pamiętaj, że jeśli będziesz dostaczać same gnioty to współpraca może się skończyć - ja bym Ci podziękował. Bądź pierwsz albo nie bądź wcale
    Powodzenia!
    Z T-shirt'ów to noszę XL, ale ze szkieł to i L wejdzie

Początki nałogu Awatar SdoubleU
    Miasto
    Poznań, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CyrJak Zobacz posta
    Takie strony w większośći przypadków fundują gratisowe koszty w postaci braku towaru za który płacimy, tudzież jakiegokolwiek innego.
    Bez przesady, kupowałem graty z HK i z Chin i jakoś wszystko co miało dojechać to dowieźli. Inna sprawa to sprawdzenie kontrahenta przed przesłaniem pieniędzy.
    Kupowałem kilka razy i największym ryzykiem był niestety Polski Urząd Celny ;-)
    SdoubleU
    ---------------------------
    Canon :-D

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów