3 dałoby rade, malowniczy krajobraz ale u góry trochę "łyso". Co do reszty to mam zdanie jak kolega wyżej. Nie jasny jest dla mnie cel publikowania takich zdjęć.
20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R
jak dla mnie jedynka daje rade, nie wiem dlaczego ale przyciaga wzrok,
miejsca fajne nad zdjeciami popracuj
pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Parteq ; 08-02-2011 o 11:53
7 bardzo mi się podoba, choć nie ma w tym zdjęciu niczego co sobie cenią forumowi ekspierdzi. Kolory które lubię i jakiś taki, nie wiadomo skąd się biorący "metafizyczny cug". 8, 9 niestety są białe przepalenia, poza tym fajne chmurki, kolory i kompozycja - ale to są klasyczne widoki, pełno takich.
Jedynka - ciekawe "bonsai" tylko mało ciekawie przedstawione,
trzy - ma w sobie jakiś potencjał, ale...przeszkadza mi trochę, że horyzont "leci" w lewo deczko,
siedem - postawić bramę do pionu i jest OKi,
reszta - bez komentarza
Pozdrówka!
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
Koleżanaka, jak zwykle, musi...no musi jakąś szpilę wbić, bez tego trudno zyć... "Metafizyczny cug" to brzmi jak "TO COŚ", o którym nie miała najlepszego zdania
. Jedno z czym się zgodzę to to, że to jedyne zdjęcie, które mogłoby byc fajne gdyby ( teraz się wymądrzę jak ekspierd):
1. dodać trochę dołu, bo brama prawie stoi na krawędzi zdjęcia
2. wyprostować bo leci w lewo
co do obyczajności dwóc ostatnich widoczków sie nie wypowiadam natomiast za ciemne są na pewno. Domyslam się, że chodziło o niebo, ale dół albo zupełnie pozbawić szczegółów, albo trochę "wyciagnąc"
galeria: http://adso.digart.pl/digarty/
Jest wyprostowane.. do prawej krawedzi, reszta to bura suka perspektywa
Co do dolu - nie dodam, bo tam dwa kilo smieci bylo
10.
Mam nadzieje, ze mnie nie zabijecie za oklepany widok.