Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Naprawa obiektywu

Domyślnie Naprawa obiektywu

Od 2 lat jestem nie-szczęśliwym posiadaczem obiektywu Canona EF 24-105mm 1:4 L IS USM. Niestety od kilku tygodni mam z nim duży problem. Wszystko jest w porządku przy ogniskowej 24mm, jednak robienie zdjęć przy dłuższych ogniskowych jest niemożliwe. Na ekranie lcd pojawia się error 1(czyli wyczyść styki) jednak wyczyszczenie nic nie dało. Dodatkowo występują drgania soczewek nawet po wyłączeniu aparatu. Dopiero sprowadzenie ogniskowej do 24mm powoduje uspokojenie się obiektywu. Myślę że jest to problem z którymś z pasków. Proszę o pomoc w diagnozie oraz poradę gdzie rozsądnie mogę się z nim udać w celu naprawy. Dziękuję z góry za pomoc.

Coś już napisał Awatar szunaj

Domyślnie

Temat powinieneś założyć w: Pierwsza pomoc - awarie, usterki
    Na początek proponuje to: http://www.google.pl/search?q=napraw...x=&startPage=1
    Jak już coś zdecydujesz wówczas dopytuj.
    Pozdrawiam.
    mojego Canona EOS chciałbym zawsze mieć przy sobie

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Tutaj jedyne co możesz usłyszeć to gdybanie ale skoro pytasz o adres to coż::

CSI Foto-Video Warszawa Żytnia 15 . Wbrew forumowym mitom ja jak do tej pory jestem zadowolony z ich usług.

Początki nałogu Awatar Szczur88
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Gdybać nie ma co, poleciał fleksik... Jakieś 400zł w CSI.
    www.t-jack.pl
    Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

CSI to dobry serwis jeśli chodzi o naprawy ale nic sie od nich nie dowiesz dopóki nie wyślesz sprzętu Zawsze gdy konkretnie o coś pytam słysze sakramentalne "proszę dostarczyć sprzęt do serwisu" i na tym koniec.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Coś już napisał

Domyślnie

Wyslij obiektyw do krakowa do Fotoserwis ,Czapskich 1.tel.124291028.W internecie sa rózne opinie nt tego serwisu ,ale ja i moi znajomi mamy tylko same dobre doswiadczenia.
    Bardzo drogie, długie tele naprawionio mi tam w cenie ,gdzie autoryzowany serwis za sama wycene kosztów naprawy zaspiewał wiecej..

Uprawnienia umieszczania postów