Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: 7d, 8kl/s w trudnych warunkach ?!

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    wystarczy pamietac aby trzymac czasy 1/8 sec i aparat powinien wyrabiac :]
    A gdzie czas na podniesienie lustra? W kamerze gdzie masz obraz 25kl/s masz czas otwarcia migawki 1/50s.
    C5DIII,| C20/2.8, C28/1.8, S35/1.4, C50/1.4, C100/2.0

Pełne uzależnienie

Domyślnie

To moze w Twojej kamerce, bo jak ustawie kadr 1/25 dla zjecia w 5D2 i nagram film w 25fps mam ta sama przyslone i ISO.

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

wystarczy pamietac aby trzymac czasy 1/8 sec i aparat powinien wyrabiac :]
    To moze w Twojej kamerce, bo jak ustawie kadr 1/25 dla zjecia w 5D2 i nagram film w 25fps mam ta sama przyslone i ISO.
    Ale to jest wątek o 7D a nie o 5D2, więc jeśli nie sprawdzałeś na tym aparacie, to nie wprowadzaj ludzi w błąd. W 7D możesz sobie ustawić i 1/1000s i jak jest ciemno, to fps-y spadają. Tyle, że - patrz mój poprzedni post.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Domyślnie

Rozumiem, że Twój 5D2 zamyka i otwiera migawkę 25 razy na sekundę podczas kręceniu filmu i dla tego uderzasz do przykładu kamery? Ma ktoś jeszcze taki bajer w 5D2?

Jak nagrywasz normalnym 5D2 filmik, to masz matrycę odsłoniętą cały czas i przez 1/25s na matrycę pada światło przez 1/25s.
    Ale jak robisz 8 zdjęć w ciągu sekundy, to część tej sekundy potrzeba na 8 krotne otworzenie i zamknięcie migawki. Resztę czasu dzielisz na 8 zdjęć, więc w życiu nie wyjdzie Ci 8kl/s. Fizyki nie oszukasz.
    C5DIII,| C20/2.8, C28/1.8, S35/1.4, C50/1.4, C100/2.0

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zieli33 Zobacz posta
    Rozumiem, że Twój 5D2 zamyka i otwiera migawkę 25 razy na sekundę podczas kręceniu filmu i dla tego uderzasz do przykładu kamery? Ma ktoś jeszcze taki bajer w 5D2?
    Tak. Moja ma, to specjalny model dostepny na zamowienie.

Uprawnienia umieszczania postów