Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Wątek: Canon 430 EX II vs Metz 50 AF-1, a może coś innego

Mieszany widok

Bywalec Awatar fancik
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

Witam
    Pozwolę się podłączyć bo mam mały dylemat co do zakupu lampy.
    Pytanie do posiadaczy ... Co stracę jeśli chodzi o wykorzystanie możliwości, jeśli kupie Metza 50 AF-1 w porównaniu z zakupem Canona 430EXII bo tylko te dwie lampy wytypowałem do zakupu.
    Lampa ma współpracować z Canonem 50D
    A może nic nie stracę tylko zyskam , podoba mi się w Metzu możliwość zdalnego wyzwalania poprzez lampę body 50D , Czy na pewno to zadziała ?
    A co z innymi funkcjami , może ktoś ma w takiej konfiguracji tzn canon 50D i Metz 50 AF-1 , byłbym wdzięczny za opinnie.
    Pozdrawiam Wojtek
    Myśl i oceniaj sprawiedliwie....
    Canon 50 D/ 15-85/3.5-5.6......50/1.8 STM...Tamron 70-300VC USD i trochę różnych dodatków,które czasem się przydają.

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fancik Zobacz posta
    podoba mi się w Metzu możliwość zdalnego wyzwalania poprzez lampę body 50D , Czy na pewno to zadziała ?
    Działać, to działa na pewno. Chociaż powiem Ci szczerze, że po pewnym czasie (u mnie 2 tygodnie) dojdziesz do wniosku, że lepiej byłoby Ci dokupić yongnuo i wyzwalać je za pomocą metza niżeli lampą wbudowaną.

Ja zrezygnowałem z metza, bo mi strasznie przepalał. Pieniądze wróciły i od razu poszły na remont - no i ciułam na 430EX2

Uprawnienia umieszczania postów