Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Wątek: sesja fotograficzna w Etiopii

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

nie jestem pewien, czy mi odpowiada ten sposób świecenia, żeby przebić światło zastane
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Domyślnie

Wyglada mi na probe nasladowania wyprawy joey lawrence'a

Domyślnie

Moim zdaniem błyskanie trochę nieporadne.

Ale kadrowo i sytuacyjnie jest super - dobrze się ogląda mimo płaskości fot.

Początki nałogu Awatar piotrr
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Gratuluję wyprawy i materiału - jakbyś potrzebował kiedyś kierowcy zmiennika to daj znać

Uzależniony Awatar MaciekH
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Odnoszę podobne wrażenie jak przedmówcy. Do samego sposobu świecenia i ujęć nic nie mam, a nawet zazdroszczę, ale razi ta widoczna różnica temp światła... Zdjęcia Joey L nie mają tego mankamentu przez co dużo lepiej się prezentują...
    20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

J bym ich wolał widzieć w pełnym słońcu..... Bo to kurcze w końcu Afryka! A to świecenie przypomina mi miliony zdjęć sportów akcji ze świeceniem z boku lub kontrą.... Trochę tu nie pasuje ta dzicz afrykańska z takim maksymalnie sztucznym dowaleniem błyskiem. No i tak jak przedmówcy napisali, lampa błyskała 5500K a światło słoneczne miało chyba ciut mniej i tu efekt zafiolecenia postaci....
    Pozdrawiam.
    M.
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Coś już napisał
    Miasto
    Toruń/Chełmno

Domyślnie

A ja czekam aż jakiś znany fotograf z Afryki przyjedzie na wyprawę do Polski i zrobi mi choć jedną równie dobrą fotkę!
    Szumofob i żyletofil

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Ależ myślicie tu stereotypowo! Macie zaszufladkowane w głowach jak powinna wyglądać sesja afrykańska plus elementarz dotyczący pracy z lampą... Jak ktoś nie wpisuje się w szablon, znaczy: partacz.

Wg mnie wskazana sesja jest świetna technicznie a przede wszystkim odkrywcza! (Jak często oglądamy wyraźnie studyjne fotki ludzi, którzy nigdy do studia by weszli?) Tym bardziej, że mniej więcej taki był zamiar autora. - Bardzo mi się podobało. Dziękuję!
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Domyślnie

Nie lubie takich poobcinanych postaci, no i to dopalanie.
    5D, 40D, CP-E4, 16/2,8 Zenitar. 50/1,4. 24-70/2,8 L 70-200/4L 550ex + 580exII, CP-E3, DigiMate III + blendy, świecidełka
    ---------------------------------------

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów