Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Wątek: sesja fotograficzna w Etiopii

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

Mnie się podoba sesja. Lampy użyte OK, bez nich byłaby lipa. To nie ta szerokość geograficzna. Jeśli ktoś uważa, że da się z rawa wyciągnąć niebo, to albo nie był w okolicach równika i nie wie co pisze, albo ja nie umiem wyciągać i to ja nie wiem co piszę. Jeśli to drugie, to chętnie zobaczę portet czarnoskórego człowieka i wyciągnięte za nim afrykańskie niebo.
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Dopiero zaczyna Awatar Kito
    Miasto
    Chodzież

Domyślnie

Całą seria rzeczywiście wygląda jak zrobiona w wielkim studiu fotograficznym. Tylko że mi osobiście ten sposób obróbki się bardzo podoba. Jest na pewno nie naturalnie itp. ale co z tego. Zdjęcia są piękne, poruszające, modele niespotykani, wizaż o ile o nim można wspomnieć super. W ogóle to się dziwię że tak pozowali :-)
    Co niektórzy to na moje nie potrzebnie się czepiają.
    Każdy ma swój styl obróbki który jednym pasuje a innym nie. Mi pasuje.
    Gratuluję zdjęć.
    FB - http://www.facebook.com/krzysztof.kito.wierzbicki
    C40D, C5DMKII, 6 szkiełek (w porywach do 10) i kilka lampek
    Ślubne i inne na www.fotoduet.eu

Uzależniony Awatar MaciekH
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kito Zobacz posta
    Co niektórzy to na moje nie potrzebnie się czepiają.
    Każdy ma swój styl obróbki który jednym pasuje a innym nie. Mi pasuje.
    I według Ciebie ci którym nie pasuje nie powinni się odzywać bo głos jest tylko dla tych którym się podoba? I kto tu się czepia?
    20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R

Coś już napisał

Domyślnie

popieram w całej rozciągłości Kito

Dopiero zaczyna Awatar kossa8
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

kurcze mi też sie nie podoba tego rodzaju robienie zdjęć ale mimo wszystko są świetne!
    canon 5dmkll l canon 40d l canon 350d l 24-105mmL 4f l 50mm 1,4f l tamron 17-50mm l 580exll

Dopiero zaczyna Awatar Kito
    Miasto
    Chodzież

Domyślnie

Wytykanie popełnionych błędów jest na miejscu. Kwestia obróbki to już inna sprawa bo każdy z nas robi to inaczej. Porównywanie do kogoś innego hmmm to pominę bo sam staram się dążyć do tego żeby robić zdjęcia zbliżone do moich faworytów. Ale pisanie o nieporadnym świeceniu hehe to w tych warunkach w których były robione te sesje - jest chyba nietrafione. Ciekawe jak inni by sobie poradzili gdyby wokół nich stało stado dzikich tubylców i kałachami na ramieniu :-) W każdym bądź razie ja nie miałbym odwagi żeby zrobić coś takiego . Pozdrawiam.
    FB - http://www.facebook.com/krzysztof.kito.wierzbicki
    C40D, C5DMKII, 6 szkiełek (w porywach do 10) i kilka lampek
    Ślubne i inne na www.fotoduet.eu

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    nie jestem pewien, czy mi odpowiada ten sposób świecenia, żeby przebić światło zastane
    Cytat Zamieszczone przez calamus Zobacz posta
    Dokładnie - zdjęcia moim zdaniem nienaturalnie i zbyt mocno dopalone. Ale wyprawa fajna.
    tyle tylko że to było celowe zamierzenie aby wyróżnić i odciąć pierwszy plan czyli modela (poprawnie oświetlonego) od tła, które celowo rozmyłem i przyciemniłem (ok. 2 działki) aby nadać trochę klimatu tajemniczości. Przy okazji wydobyłem niebo i chmury, które normalnie byłyby białe, wypalone i niewidoczne. Wtedy naprawdę byłoby płasko i zwyczajnie. Ale może to kwestia gustu.

Początki nałogu Awatar ArekLodzPl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkadiusz Zobacz posta
    tyle tylko że to było celowe zamierzenie aby wyróżnić i odciąć pierwszy plan czyli modela (poprawnie oświetlonego) od tła, które celowo rozmyłem i przyciemniłem (ok. 2 działki) aby nadać trochę klimatu tajemniczości. Przy okazji wydobyłem niebo i chmury, które normalnie byłyby białe, wypalone i niewidoczne. Wtedy naprawdę byłoby płasko i zwyczajnie. Ale może to kwestia gustu.
    zdajesz sobie sprawę, że modela od tła odcina się w trochę inny sposób niż Ty to zrobiłeś - lampą zabiłeś naprawdę dobre ujęcia. Niebo i chmury wyciągnąłbyś sobie bez problemu z RAWa. Często używam w plenerze lampy, ale staram się robić to z głową i zazwyczaj przy silnym słońcu by wyrównać trochę kontrasty nie tracąc jednocześnie plastyki.

calamus
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkadiusz Zobacz posta
    tyle tylko że to było celowe zamierzenie aby wyróżnić i odciąć pierwszy plan czyli modela (poprawnie oświetlonego) od tła, które celowo rozmyłem i przyciemniłem (ok. 2 działki) aby nadać trochę klimatu tajemniczości.
    Problem w moim mniemaniu polega na tym, że przez takie mocne doświetlenie postaci zrobił się rozjazd temperatury światła głównego (pierwszy plan) i zastanego (drugi plan). Trochę to wygląda jak nie od kompletu...

Początki nałogu Awatar ArekLodzPl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez calamus Zobacz posta
    Problem w moim mniemaniu polega na tym, że przez takie mocne doświetlenie postaci zrobił się rozjazd temperatury światła głównego (pierwszy plan) i zastanego (drugi plan). Trochę to wygląda jak nie od kompletu...
    no coś a'la montaż w PS
    postać sfotografowana w studiu i wklejona na landszafcik

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów