Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Wątek: sesja fotograficzna w Etiopii

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

J bym ich wolał widzieć w pełnym słońcu..... Bo to kurcze w końcu Afryka! A to świecenie przypomina mi miliony zdjęć sportów akcji ze świeceniem z boku lub kontrą.... Trochę tu nie pasuje ta dzicz afrykańska z takim maksymalnie sztucznym dowaleniem błyskiem. No i tak jak przedmówcy napisali, lampa błyskała 5500K a światło słoneczne miało chyba ciut mniej i tu efekt zafiolecenia postaci....
    Pozdrawiam.
    M.
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Coś już napisał
    Miasto
    Toruń/Chełmno

Domyślnie

A ja czekam aż jakiś znany fotograf z Afryki przyjedzie na wyprawę do Polski i zrobi mi choć jedną równie dobrą fotkę!
    Szumofob i żyletofil

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Ależ myślicie tu stereotypowo! Macie zaszufladkowane w głowach jak powinna wyglądać sesja afrykańska plus elementarz dotyczący pracy z lampą... Jak ktoś nie wpisuje się w szablon, znaczy: partacz.

Wg mnie wskazana sesja jest świetna technicznie a przede wszystkim odkrywcza! (Jak często oglądamy wyraźnie studyjne fotki ludzi, którzy nigdy do studia by weszli?) Tym bardziej, że mniej więcej taki był zamiar autora. - Bardzo mi się podobało. Dziękuję!
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Domyślnie

Nie lubie takich poobcinanych postaci, no i to dopalanie.
    5D, 40D, CP-E4, 16/2,8 Zenitar. 50/1,4. 24-70/2,8 L 70-200/4L 550ex + 580exII, CP-E3, DigiMate III + blendy, świecidełka
    ---------------------------------------

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

Super wycieczka

Szkoda że takie słabe zdjęcia.
    Po obejrzeniu żadnego nie pamiętam i przy żadnym się nie zatrzymałem na dłużnej.

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkadiusz Zobacz posta
    tyle tylko że to było celowe zamierzenie aby wyróżnić i odciąć pierwszy plan czyli modela (poprawnie oświetlonego) od tła, które celowo rozmyłem i przyciemniłem (ok. 2 działki) aby nadać trochę klimatu tajemniczości. Przy okazji wydobyłem niebo i chmury, które normalnie byłyby białe, wypalone i niewidoczne. Wtedy naprawdę byłoby płasko i zwyczajnie. Ale może to kwestia gustu.
    ależ ja nie wątpię, że to zostało zrobione celowo
    mi się to po prostu nie podoba (celowo lub nie)
    może myślę stereotypowo i mam coś zaszufladkowane w głowie, ale swoje zdanie chyba mogę mieć
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Coś już napisał Awatar szunaj

Domyślnie

Przeczytałem i obejrzałem reportaż i mnie się bardzo spodobało. Arkadiusz gratuję pomysłu, odwagi i bardzo fajnych zdjęć.
    Pozdrawiam.
    mojego Canona EOS chciałbym zawsze mieć przy sobie

Coś już napisał

Domyślnie

Dobrze byłby zobaczyć te zdjęcia na papierze. Gratuluję wyprawy. Co do zdjęć, podoba mi się ta ostrość lampy, "ostrzej niż słońce". Choć osobiście może ciut ująłbym mocy błysku. Ależ Ci ludzie mają spojrzenie.

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

świetne portrety!
    Chciał bym takie mieć w swoim portfolio.
    Jedynie to światło...
    Zrobiło się jakoś tak teatralnie.
    Ale w ps na maskach coś się chyba da poprawić.

Domyślnie

Za ewg. Foty są naprawdę dobre, a dzięki zastosowanemu oświetleniu dodatkowo NIEBANALNE. Nie widzę tu żadnego podobieństwa, czy choćby próby upodabniania się do Joey L, czy innych błyskaczy... Jestem pełen uznania.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów