Mam kartę Lexara 1 GB 80x z wadliwej serii. Sprawdzałem, napisałem nawet do dystrybutora, chcieli za darmo wymienić. Tylko że dalej jej używam bo chodzi jak burza, nic sie nie dzieje a sprawdzałem na dwóch egzemplarzach 20D.
Mam kartę Lexara 1 GB 80x z wadliwej serii. Sprawdzałem, napisałem nawet do dystrybutora, chcieli za darmo wymienić. Tylko że dalej jej używam bo chodzi jak burza, nic sie nie dzieje a sprawdzałem na dwóch egzemplarzach 20D.
FOTOINKWIZYTOR
Bo tu nie chodzi o to ze w ogole ma nie dzialac, a ze moze ci nagle zniknac fotka, diwe, lub wszystkie. Teraz chodzi jak burza a jutro moze ci nie zapisac fotki - to jest problem dosc nieprzewidywalny... tak jak z niefirmowymi czytnikami 20in1 - moga pol roku smigac a chwile pozniej zjarac wszystkie karty do nich wlozoneZamieszczone przez MARANTZ
.
Radze jednak wymienic.
Czy ta uwaga dotyczy również czytnika Hama 19in1 ??Zamieszczone przez Vitez
![]()
Pozdrawiam
Marek
Podpisuję się pod tym pytaniem. Mam czytnik Pentagram, który czyta kilkanaście rodzajów kart. Po włożeniu do niego jakiejś karty ze starego aparatu mam problem z jej działaniem jak i aparatu (olympus C700). Strata niewielka, ale nie odważyłem się włożyć karty, której obecnie używam w Canonie.Zamieszczone przez MarekC
jarek
Siostra ma Hama bodajze 9in1 od kwietnia i bez problemow.Zamieszczone przez MarekC
Podejrzewam ze chodzi o masowki noname czytniki kilkanascie w 1 np z Allegro czy marketow. Firmowe (Hama, i-Tec itp) czytniki kilka w jednym powinny byc OK.
Ja jednak i tak bede zalecal 1in1 np i-Tec, Sandisk.
Uffff...Zamieszczone przez Vitez
Do Hamy dołaczyli CD z programikiem do recoveringu usuniętych fotek - i dlatego łyknałem. Poza tym najtańsze czytniki tylko dla CF kosztowały w MM ok 45 PLN, a wspomniana Hama 59 :-)
Pozdrawiam
Marek
tak a propo czytników, swego czasu kupiłem dwa identyczne (kilkanaście typów kart w jednym) czytniki noname i cóż się okazało z jednym komputerem w pracy obydwa nie chcą pracować (komp na winXP) a ze wszystkimi innymi pracują w porządku, nawet z tymi na win98. Prawdopodobnie w tym trefnym kompie cosik pochrzanione jest pracą portów USB.
jakieś D + sporo zapału
Mam taki czytnik od lutego 2005 i jak na razie bez problemów.Zamieszczone przez Vitez