Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Bieda i posucha

Początki nałogu
    Miasto
    Lębork

Domyślnie Bieda i posucha

Od dłuższego czasu takie myśli mnie nachodzą... Czy w Polsce nie ma wybitnych fotografów używających sprzętu Canona? Czy są leniwi, czy niezorganizowani? Popatrzcie na inicjatywy nikoniarzy: Szeroki kadr czy jeszcze lepsza Akademia Nikona. Dlaczego canonierzy tacy niezorganizowani są? Nie znam kulisów sprawy. Nie wiem czy powstanie tamtych portali jest inicjatywą firmy Nikon czy jego użytkowników. Jednak pod tym względem to mamy wiochę totalną. To forum jest praktycznie jedynym medium dla canonierów. Nie mówię, że jest złe, ale to tylko forum. Na tamtych portalach można poczytać dobre artykuły na każdy temat fotograficzny, skorzystać z kursów (pomijam ich ceny, ale są). Na każdym poziomie zaawansowania można tam coś znaleźć.
    Wracam do pytania postawionego na początku postu:

Czy w Polsce nie ma znanych fotografów używających Canona i chętnych do dzielenia się wiedzą?
    Marki trzy.

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

To jest IMHO sponsorowane przez Nikona i jest to część ichniejszego marketingu i reklamy.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Domyślnie

olympus zrobil nawet program w odcinkach o fotografowaniu. Lecial na tvn turbo o ile pamiec mnie nie myli.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Blackninja, masz Canon-Foto-Klub, możesz się zapisać.

Swoją drogą, po co Ci klub związany z jedną marką? Jest cała masa klubów, stowarzyszeń, grup nieofrmalnyc, w których ludzie po prostu robią zdjęcia i nie przejmuja się "czym". Bywa, że i komórką. Gwarantuję, że można się tam czasem więcej nauczyć, niż na nadętych spotkaniach z "gwiazdami".
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    (...)
    Swoją drogą, po co Ci klub związany z jedną marką? Jest cała masa klubów, stowarzyszeń, grup nieofrmalnyc, w których ludzie po prostu robią zdjęcia i nie przejmuja się "czym". Bywa, że i komórką. Gwarantuję, że można się tam czasem więcej nauczyć, niż na nadętych spotkaniach z "gwiazdami".
    Dokładnie. Poszukaj w swojej okolicy. Jestem w 100% przekonany, że ktoś podjął takie działania. Na pewno wyjdzie na lepsze niż internetowa grupa, z którą głównie teoretyzujesz i nie masz tak naprawdę kontaktu.

Początki nałogu Awatar pe.en.de
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Zerknij na CB - plenery.
    Ludzie sami się organizują.(Tylko ja jak zawsze nie mam czasu - w życiu niczego się nie nauczę !)
    Chyba że jak w pytaniu : Wybitny fotograf, mający czas i jeszcze namawiający za free amatorów aby przyszli uczyć się do niego.
    To chyba masz rację - "Bieda i posucha"'
    Starając się być obiektywnym, wyrażam jednak subiektywną opinę.

Początki nałogu
    Miasto
    Lębork

Domyślnie

Blackninja, masz Canon-Foto-Klub, możesz się zapisać.
    Jakoś nie widzę, żeby tam się coś ciekawego działo... Kolejne forum i tyle.

Nie chodzi o samą możliwość spotkania a o to, że największa (chyba) grupa fotografów nie ma żadnych przedstawicieli. Nie wszyscy "wielcy" są próżni. Miałem okazję rozmawiać niedawno (nie ta działka, ale gwiazdy) z Robertem Korzeniowskim - pusty i nadymany jak Zeppelin jak też z Leszkiem Blanikiem - normalny gość. Więc nie można generalizować. Tak samo jest w fotografii.
    Z całym szacunkiem dla Waszego doświadczenia, wiedzy i elokwencji chciałbym raz na jakiś czas mieć możliwość spotkania się z kimś kto osiągnął sukces w fotografii. Fajnie by było gdyby podpisywał się pod tym Canon, ale widać ta firma zajmuje się tylko robieniem kasy i ma nas w głębokim poważaniu zlokalizowanym w bardzo dolnej części pleców. Idąc tropem jaki proponujecie, po co nam forum canona? przecież na innych forach jest mniej więcej to samo. No może ludzie nie skaczą sobie do gardeł jak tu...
    Marki trzy.

Początki nałogu Awatar pe.en.de
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

A producent markowych garnków powinien dla swych klientów robić c o jakiś czas spotkania z wybitnymi kucharzami
    Producent samochodów z wybitnymi kierowcami.
    Producent .......................
    Producent.........
    Ale - " ale widać ta firma zajmuje się tylko robieniem kasy i ma nas w głębokim poważaniu zlokalizowanym w bardzo dolnej części pleców."
    To oburzające. jak widać oni wszyscy biorą zły przykład z canona
    Starając się być obiektywnym, wyrażam jednak subiektywną opinę.

Domyślnie

blackninja:
    Dziwne by było dyskutować na forum Nikona o rozwiązaniach technicznych sprzętu Canona... Pomyśl logicznie. Druga sprawa, czy "szkoła fotografii Sony" jest dla Ciebie wyrazem szacunku dla klientów tej marki? Dla mnie bardzo dobrze przemyślanym marketingiem...

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blackninja Zobacz posta
    Jakoś nie widzę, żeby tam się coś ciekawego działo... Kolejne forum i tyle.
    No cóż... Ale klub jest

Z całym szacunkiem dla Waszego doświadczenia, wiedzy i elokwencji chciałbym raz na jakiś czas mieć możliwość spotkania się z kimś kto osiągnął sukces w fotografii. Fajnie by było gdyby podpisywał się pod tym Canon, ale widać ta firma zajmuje się tylko robieniem kasy i ma nas w głębokim poważaniu zlokalizowanym w bardzo dolnej części pleców. Idąc tropem jaki proponujecie, po co nam forum canona? przecież na innych forach jest mniej więcej to samo. No może ludzie nie skaczą sobie do gardeł jak tu...
    Zdjęcia każdym aparatem robi się tak samo. To, co potem robi się w komputerze, to ta mniej ważna część fotografii (Dla niektórych oczywiście jest odwrotnie). Dlatego polecam spotkania "nieklubowe", bo zamykanie się w jednosystemowym klubie, to klapki na oczach.
    A jeśli uda Ci się zorganizować spotkanie z kimś znanym, ja bardzo chętnie dołaczę. W londynie kolega z CB organizuje spotkania z Tomaszem Tomaszewskim więc nie jest tak, że sie nic nie dzieje. Wystarczy się rozejrzeć.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów